top of page

Bezlepkový MRKVOVÝ KOLÁČ

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Mrkvový koláč bez lepku vás nadchne. Za prvé: zvládne ho připravit i dítě a za druhé: arašídová mouka dodá tomuto dezertu vynikající chuť. Arašídová mouka osahuje docela dost tuku, tak si vystačíme jen s minimem přidaného oleje nebo kdo chce másla. Také jsem do dezertu přidala jeden banán, protože mi tak nějak zbyl.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut, pečení cca. 45 minut

  • Bez lepku, masa a v případě, že nebudeme dělat polevu, tak i bez laktózy

SUROVINY:

  • 1 hrnek mixu (stejné díly) arašídové, kokosové, kukuřičné a čirokové mouky, pozn. můžete samozřejmě použít i jiné bezlepkové mouky, jen tu arašídovou a kokosovou bych tam nechala

  • 3 lžíce tmavého třtinového cukru

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce mandlí (hranolky nebo plátky)

  • 3 mrkve

  • 1 jablko

  • 1 banán, zralý (lze vynechat)

  • 3 vejce

  • 1 arganové gumy

  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva (bez lepku)

  • špetka soli

  • máslo a kokos na vymazání a vysypání formy (máslo můžeme nahradit rostlinným máslem)

  • 1 balení mascarpone

  • 2 lžíce tučného tvarohu

  • 1 lžíce medu nebo agávového sirupu

  • 1 lžíce citronové šťávy

Bezlepkový MRKVOVÝ KOLÁČ

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Troubu si předehřejeme na 200°C. Mrkev a jablko si nastrouháme, banán nakrájíme na kousky. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

  • Vejce s cukrem a olejem si prošleháme.

  • Suché přísady smícháme dohromady.

  • Do vaječné hmoty přidáme nastrouhanou mrkev a ovoce, dále přidáme suché přísady, vše dobře promícháme. Hmotu nalijeme do pekáče a pečeme asi 45 minut.

Po vychladnutí můžeme dozdobit polevou, kterou připravíme z mascarpone, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce agáve, 2 lžic tučného tvarohu. Vše smícháme dohromady a nakonec posypeme mandlemi.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


44 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page