Mrkvový koláč bez lepku vás nadchne. Za prvé: zvládne ho připravit i dítě a za druhé: arašídová mouka dodá tomuto dezertu vynikající chuť. Arašídová mouka osahuje docela dost tuku, tak si vystačíme jen s minimem přidaného oleje nebo kdo chce másla. Také jsem do dezertu přidala jeden banán, protože mi tak nějak zbyl.
Velmi snadné, příprava 20 minut, pečení cca. 45 minut
Bez lepku, masa a v případě, že nebudeme dělat polevu, tak i bez laktózy
SUROVINY:
1 hrnek mixu (stejné díly) arašídové, kokosové, kukuřičné a čirokové mouky, pozn. můžete samozřejmě použít i jiné bezlepkové mouky, jen tu arašídovou a kokosovou bych tam nechala
3 lžíce tmavého třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce mandlí (hranolky nebo plátky)
3 mrkve
1 jablko
1 banán, zralý (lze vynechat)
3 vejce
1 arganové gumy
1 lžička kypřícího prášku do pečiva (bez lepku)
špetka soli
máslo a kokos na vymazání a vysypání formy (máslo můžeme nahradit rostlinným máslem)
1 balení mascarpone
2 lžíce tučného tvarohu
1 lžíce medu nebo agávového sirupu
1 lžíce citronové šťávy
POSTUP PŘÍPRAVY:
Troubu si předehřejeme na 200°C. Mrkev a jablko si nastrouháme, banán nakrájíme na kousky. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Vejce s cukrem a olejem si prošleháme.
Suché přísady smícháme dohromady.
Do vaječné hmoty přidáme nastrouhanou mrkev a ovoce, dále přidáme suché přísady, vše dobře promícháme. Hmotu nalijeme do pekáče a pečeme asi 45 minut.
Po vychladnutí můžeme dozdobit polevou, kterou připravíme z mascarpone, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce agáve, 2 lžic tučného tvarohu. Vše smícháme dohromady a nakonec posypeme mandlemi.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários