• Dagmar Matějková

KUŘECÍ STEHNA pečená s bramborem

Tato kuřecí stehna nebo paličky, popř. celé kuře můžeme naporcovat a jednoduše upéct v jednom pekáči raz, dva. Pokud máte remosku, je to značka ideál. Šťáva z kuřete se hezky nasaje do brambor a brambory budou prostě a jednoduše skvostné. Stačí k upečenému kuřeti podávat zeleninový salát a máte parádní večeři nebo oběd.


  • Velmi snadné a bez samozřejmě bez lepku nebo vajec

  • Příprava 20 minut, pečení podle velikosti kuřete asi hodinu

Suroviny pro 4 osoby:

  • Kuřecí stehna, paličky nebo naporcované kuře

  • 6 velkých brambor nebo naopak malé brambůrky (1 kg), které nemusíme ani oškrábat, postačí jejich důkladné omytí kartáčkem

  • sůl, pepř, kmín

  • máslo

  • voda na podlévání

Postup přípravy:

  • Maso společně s oloupanými bramborami si osolíme, opepříme a pokmínujeme a dáme do pekáče.

  • Podlijeme trochou vody a dáme péct, buď do remosky nebo do předem vyhřáté trouby na 200 °C.

  • Necháme péct do zlatova, občas podlijeme, pokud je to potřeba.

  • Až bude maso zlaté, poklademe na něj kousky másla, necháme rozpustit a můžeme podávat.

Podáváme se zeleninovým salátem.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kurecimaso #kure #celiakarna #celiakarnacz #bezvajec #brambory

4 views0 comments

Recent Posts

See All