Tato kuřecí stehna nebo paličky, popř. celé kuře můžeme naporcovat a jednoduše upéct v jednom pekáči raz, dva. Pokud máte remosku, je to značka ideál. Šťáva z kuřete se hezky nasaje do brambor a brambory budou prostě a jednoduše skvostné. Stačí k upečenému kuřeti podávat zeleninový salát a máte parádní večeři nebo oběd.
Velmi snadné a bez samozřejmě bez lepku nebo vajec
Příprava 20 minut, pečení podle velikosti kuřete asi hodinu
Suroviny pro 4 osoby:
Kuřecí stehna, paličky nebo naporcované kuře
6 velkých brambor nebo naopak malé brambůrky (1 kg), které nemusíme ani oškrábat, postačí jejich důkladné omytí kartáčkem
sůl, pepř, kmín
máslo
voda na podlévání
Postup přípravy:
Maso společně s oloupanými bramborami si osolíme, opepříme a pokmínujeme a dáme do pekáče.
Podlijeme trochou vody a dáme péct, buď do remosky nebo do předem vyhřáté trouby na 200 °C.
Necháme péct do zlatova, občas podlijeme, pokud je to potřeba.
Až bude maso zlaté, poklademe na něj kousky másla, necháme rozpustit a můžeme podávat.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments