Bezlepkový Korejský BRAMBORÁK

Aktualizováno: 2. 11.

Tento recept nepatří asi k nejzdravějším, protože se samozřejmě smaží. Pro jednou se asi nic nestane. Musím říct, že tato verze bramboráku chutná báječně a chuťově mě pozitivně překvapil. Bramborák je šťavnatý a s dipem chutná znamenitě.


Jak už jsem se zmínila u ostatních receptů z Asie, pšeničná mouka zde není takové terno jako u nás, používá se daleko méně. Opět jeden z receptů pro bezlepkáře, vegetariány nebo lidi s alergií na laktózu. Suroviny jsou běžně k dostání ať už v lepších supermarketech nebo vietnamských večerkách.


Kdo nemá rád pálivé může ubrat na chilli nebo si uvaří něco jiného:-).


  • Velmi snadné, příprava 15 minut, smažení asi 20 minut.

  • Bez lepku, masa a laktózy


Recept na bezlepkový korejský bramborák od celiakarna.cz


SUROVINY (3 - 4 porce):


Bramborák:

  • 5 brambor

  • 1 velká cibule (bílá)

  • 2 vejce

  • 2 lžíce kukuřičné mouky

  • sůl a pepř

  • olej na smažení

Dip:

  • 2 lžičky bílých sezamových semínek

  • 2 stroužky česneku

  • 2 jarní cibulky

  • 1/4 hrnku sójové omáčky bez lepku

  • 1 lžíce sezamového oleje

  • 2 lžičky třtinového cukru

  • 1 červená chilli paprička


Recept na bezlepkový korejský bramborák od celiakarna.cz


POSTUP:

  • Nejdříve si připravíme dip. Na suché pánvi si opražíme sezamová semínka do zlatova. Jakmile máme hotovo dáme stranou, aby vystydla.

  • Mezitím si nakrájíme najemno chilli papričku (semínka vybereme) a česnek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka,

  • Smícháme tekutiny s cukrem a až se cukr rozpustí, přidáme zeleninu a semínka, dobře promícháme a dáme do mističek.

  • Na bramborák si okrouháme brambory, které následně nastrouháme.

  • Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  • Vejce rozšleháme a všechny suroviny smícháme dohromady, osolíme a opepříme.

  • Smažíme na pánvi na troše oleje. Smažíme zvolna a bramboráky udržujeme v teple. Já jsem si je (pokud jsme je hned nesnědli), dávala do pekáče a pak šup do trouby vyhřáté asi na 125 °C.

  • Podáváme s dipem.


Recept na bezlepkový korejský bramborák od celiakarna.cz

Dobrou chuť přeji!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


251 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše