top of page

Bezlepková KOKOSOVÁ SRDÍČKA

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Mám ráda velmi jednoduché a rychlé věci. A miluji kokos. Spojení kokosu a hořké čokolády je naprosto famózní. Pokud potřebuje v rychlosti něco sladkého připravit, vyzkoušejte moje kokosová srdíčka. Upekla jsem ze zbytku těsta i Cup Cakes, ale ty jsem už nestačila vyfotit.


  • Snadné, doba přípravy 10 minut.

  • Bez lepku a bez masa


Bezlepková KOKOSOVÁ SRDÍČKA


Suroviny:

  • 1 vejce

  • špetka soli

  • 2 lžičky tmavého třtinového cukru

  • 1/2 hrnku kokosu

  • 1/4 hrnku kokosového mléka

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Na polevu:

  • 1/2 balení kvalitní hořké čokolády

  • 2 lžíce kokosového mléka


Bezlepková KOKOSOVÁ SRDÍČKA


Postup přípravy:


  • Do robotu si dáme cukr a vejce a vše vyšleháme do světlé pěny.

  • Ostatní suroviny opatrně vmícháme do vaječné pěny a dáme do formiček, dle našeho výběru.

  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C asi 30 minut.

  • Necháme na mřížce vystydnout a mezitím si připravíme čokoládu, kterou společně s kokosovým mlékem rozpustíme ve vodní lázni.

  • Srdíčka namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



180 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page