Hummus je cizrnová pomazánka. Setkáme se, ale i s hummusem z fazolí, hrachu apod. Hummus je typický pro Izrael nebo třeba Libanon. Obvykle se podává s Pitta chlebem nebo jako dip se zeleninou nebo různými bezlepkovými tyčinkami.
Snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, vajec a bez laktózy
SUROVINY (2 – 3 porce):
1 balení cizrny ve slaném nálevu nebo 1 hrnek cizrny přes noc namočené a uvařené do měkka
1 lžíce sezamové pasty Tahin/i
8 lžic olivového oleje
4 lžíce vody
1 citron (šťáva z něj)
1 lžička římského kmínu
1 velká, uvařená červená řepa
sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:
Z cizrny slijeme vodu, řepu nakrájíme na větší kusy, všechny ingredience dáme do mixeru a rozmixujeme dohladka.
Hummus dáme do misky, posypeme římským kmínem, dýňovými semínky a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments