• Dagmar Matějková

HUMMUS S ŘEPOU

Updated: Oct 22, 2020

Hummus je cizrnová pomazánka. Setkáme se, ale i s hummusem z fazolí, hrachu apod. Hummus je typický pro Izrael nebo třeba Libanon. Obvykle se podává s Pitta chlebem nebo jako dip se zeleninou nebo různými bezlepkovými tyčinkami.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec a bez laktózy

SUROVINY (2 – 3 porce):

  • 1 balení cizrny ve slaném nálevu nebo 1 hrnek cizrny přes noc namočené a uvařené do měkka

  • 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i

  • 8 lžic olivového oleje

  • 4 lžíce vody

  • 1 citron (šťáva z něj)

  • 1 lžička římského kmínu

  • 1 velká, uvařená červená řepa

  • sůl a pepř



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z cizrny slijeme vodu, řepu nakrájíme na větší kusy, všechny ingredience dáme do mixeru a rozmixujeme dohladka.

  • Hummus dáme do misky, posypeme římským kmínem, dýňovými semínky a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.

#hummus #cervenarepa #bezlepku #glutenfree #gluteinfrei #bezlaktozy #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #bezvajec

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze