top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový HUMMUS s řepou

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Hummus je cizrnová pomazánka. Setkáme se, ale i s hummusem z fazolí, hrachu apod. Hummus je typický pro Izrael nebo třeba Libanon. Obvykle se podává s Pitta chlebem nebo jako dip se zeleninou nebo různými bezlepkovými tyčinkami.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec a bez laktózy

SUROVINY (2 – 3 porce):

  • 1 balení cizrny ve slaném nálevu nebo 1 hrnek cizrny přes noc namočené a uvařené do měkka

  • 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i

  • 8 lžic olivového oleje

  • 4 lžíce vody

  • 1 citron (šťáva z něj)

  • 1 lžička římského kmínu

  • 1 velká, uvařená červená řepa

  • sůl a pepř


Bezlepkový HUMMUS s řepou

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z cizrny slijeme vodu, řepu nakrájíme na větší kusy, všechny ingredience dáme do mixeru a rozmixujeme dohladka.

  • Hummus dáme do misky, posypeme římským kmínem, dýňovými semínky a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page