top of page

Bezlepkový fazolový HUMMUS

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Různé Hummusy připravuji velmi často. Pokud si chcete dopřát chutnou pomazánku bez masa, lepku a laktózy, tak s Hummusem určitě neuděláte chybu. Většinou doma máme nějakou malou zásobu cizrny nebo fazolí v konzervě. Pokud vás přepadne neohlášená návštěva máte do 10 minut hotovo.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa

SUROVINY (2 porce):

  • 1 balení bílých fazolí v nálevu nebo 1 hrnek fazolí přes noc namočených a uvařených do měkka

  • 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i

  • 1 hrst koriandru

  • 8 lžic olivového oleje

  • 2 limety (šťáva z nich)

  • 1 lžička římského kmínu

  • sůl a pepř

Bezlepkový fazolový HUMMUS

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z fazolí slijeme vodu, všechny ingredience, kromě koriandru dáme do mixeru a rozmixujeme do hladka. Koriandr nasekáme.

  • Hummus dáme do misky posypeme římským kmínem, koriandrem a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.

Hummus se hodí jako dip k čerstvé zelenině, výborně ladí s grilovaným masem nebo salátům. Fazolový bývá tekutější, není většinou potřeba přidávat vodu, jako k cizrně. Variací existuje celá řada. Můžete přidat koření, ku příkladu uzenou papriku, česnek nebo cibuli, dle chuti a nálady.




Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page