Různé Hummusy připravuji velmi často. Pokud si chcete dopřát chutnou pomazánku bez masa, lepku a laktózy, tak s Hummusem určitě neuděláte chybu. Většinou doma máme nějakou malou zásobu cizrny nebo fazolí v konzervě. Pokud vás přepadne neohlášená návštěva máte do 10 minut hotovo.
Snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, vajec, laktózy a masa
SUROVINY (2 porce):
1 balení bílých fazolí v nálevu nebo 1 hrnek fazolí přes noc namočených a uvařených do měkka
1 lžíce sezamové pasty Tahin/i
1 hrst koriandru
8 lžic olivového oleje
2 limety (šťáva z nich)
1 lžička římského kmínu
sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:
Z fazolí slijeme vodu, všechny ingredience, kromě koriandru dáme do mixeru a rozmixujeme do hladka. Koriandr nasekáme.
Hummus dáme do misky posypeme římským kmínem, koriandrem a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.
Hummus se hodí jako dip k čerstvé zelenině, výborně ladí s grilovaným masem nebo salátům. Fazolový bývá tekutější, není většinou potřeba přidávat vodu, jako k cizrně. Variací existuje celá řada. Můžete přidat koření, ku příkladu uzenou papriku, česnek nebo cibuli, dle chuti a nálady.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments