Bezlepkový zapečený LILEK

Aktualizováno: 2. 11.

Hotovo během pár minut. Snadná, chutná a velmi vděčná večeře. Dá se kombinovat např. s cuketou nebo podle toho, co už vám "vadne" v lednici nebo ve spíži. Zvládne i ten, kde nevaří a náhodou se mu pod ruce dostal lilek.


  • Velmi snadné, příprava 50 - 60 minut, včetně pečení

  • Bez lepku, vajec a samozřejmě masa.


Suroviny pro 3 - 4 osoby:

  • 2 lilky

  • plechovka drcených rajčat

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 balení mozzarelly

  • sůl, pepř

  • 4 lžíce olivového oleje

  • bylinky na ozdobu a parmazán na posypání (není to nutné)



Bezlepkový zapečený LILEK



Postup přípravy:


  • Omyjeme si lilky a nakrájíme je na asi 0,5 cm plátky.

  • Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme najemno.

  • V hrnci rozpálíme olivový olej na osmahneme česnek a cibulku, restujeme do růžova a poté přidáme rajčata. Prohřejeme, osolíme a opepříme. Kdo bez sladké chuti nemůže být může přidat lžičku medu nebo agávové šťávy.

  • Do pekáče naskládáme vrstvu lilku, osolíme a opepříme. Další vrstva bude rajčatová směs a pak na kousky natrhaná mozzarella. A postupujeme dále, až zpracujeme všechny naše suroviny. Horní vrstvu můžeme posypat parmazánem.

  • Pekáč dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení dozdobíme bylinkami a můžeme ještě posypat sýrem.


Bezlepkový zapečený LILEK

Můžeme podávat jako lehkou večeři se zeleninovým salátem.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše