Hotovo během pár minut. Snadná, chutná a velmi vděčná večeře. Dá se kombinovat např. s cuketou nebo podle toho, co už vám "vadne" v lednici nebo ve spíži. Zvládne i ten, kde nevaří a náhodou se mu pod ruce dostal lilek.
Velmi snadné, příprava 50 - 60 minut, včetně pečení
Bez lepku, vajec a samozřejmě masa.
Suroviny pro 3 - 4 osoby:
2 lilky
plechovka drcených rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
1 balení mozzarelly
sůl, pepř
4 lžíce olivového oleje
bylinky na ozdobu a parmazán na posypání (není to nutné)
Postup přípravy:
Omyjeme si lilky a nakrájíme je na asi 0,5 cm plátky.
Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme najemno.
V hrnci rozpálíme olivový olej na osmahneme česnek a cibulku, restujeme do růžova a poté přidáme rajčata. Prohřejeme, osolíme a opepříme. Kdo bez sladké chuti nemůže být může přidat lžičku medu nebo agávové šťávy.
Do pekáče naskládáme vrstvu lilku, osolíme a opepříme. Další vrstva bude rajčatová směs a pak na kousky natrhaná mozzarella. A postupujeme dále, až zpracujeme všechny naše suroviny. Horní vrstvu můžeme posypat parmazánem.
Pekáč dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení dozdobíme bylinkami a můžeme ještě posypat sýrem.
Můžeme podávat jako lehkou večeři se zeleninovým salátem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments