top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Koupila jsem si polohrubou rýžovou mouku a docela tápu, co s ní mám dělat. Vyzkoušela jsem tedy rýžový chléb z polohrubé mouky. Tentokrát jsem použila vejce, ale také jogurt. Kombinace není vhodná pro alergiky na vejce a laktózu. Myslím, že by se vejce nemuselo použít, ale nezkoušela jsem to.


A jako obvykle. Jedná se o testovací chléb pouze z 1 hrnku mouky. Pokud je vás více, zdvojnásobte množství surovin.


Je snadný na přípravu a vlastně i suroviny jsou dostupné. Vřele doporučuji.

Vynikají na snídani. Moje oblíbená kombinace "mazání" je žervé s pomerančovou marmeládou. Chutná báječně jako toust.


  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku a bez masa


Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB snadný


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky, smíchala jsem rýžovou polohrubou (90%), tapiokovou a kukuřičnou

  • 1 vejce

  • 2 lžičky sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžičky soli (Himalájská)

  • 1 jogurt bílý

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička xanthanu

  • asi 1/2 hrnku vlažné vody



Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB snadný



POSTUP:

  • Suché přísady dáme do mísy robota. V hrnku si smícháme mokré přísady - voda, vejce, jogurt a olej. Suché a mokré přísady dáme do robotu.

  • Robot necháme pracovat na střední rychlost, až nám vznikne polo-tuhé těsto. Nechala jsem robot pracovat asi 5 minut.

  • Následně těsto dáme do pečící formy a pod potravinářskou folii a utěrkou a necháme kynout. Trvá to asi 45 minut.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.


Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB snadný

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


721 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page