Myslím, že nikdo z nás nemá zájem, hodiny stát u plotny a hlavně ne, když nás nečekaně přepadne nějaká návštěva. Obvykle máme doma mléko, puding a třeba jogurt nebo tvaroh a nějaké ovoce. U nás tento super rychlý, málo sladký a dovolím si tvrdit, že i zdravý dezert, je velmi oblíbený.
Variant je samozřejmě bezpočet. Můžeme přidat ořechy, semínka, různé tropické ovoce, mléko použít rostlinné a jogurt a tvaroh bez laktózy nebo samozřejmě také rostlinné varianty. Dle chuti a obsahu naší lednice.
Snadné, doba přípravy 20 minut.
Bez lepku, vajec a bez masa

Suroviny na 4 porce:
1 vanilkový puding bez lepku a ideálně i s pravou vanilkou
Mléko dle návodu na pudingu (asi půl litru)
2 lžíce agávového sirupu nebo medu
špetka soli
1 balení tvarohu
2 pomeranče
1 balení borůvek
2 hrsti vlašských ořechů

Postup přípravy:
Puding uvaříme podle návodu a necháme vystydnout. Puding sladíme medem nebo agávovým sirupem, přidáme také špetku soli.
Mezitím si pečlivě omyjeme borůvku, oloupeme pomeranče a nakrájíme je na kousky.
Jakmile je puding vlažný, zapracujeme tvaroh a případně ještě dosladíme.
Na dno sklenic dáme ovoce, přidáme puding s tvarohem a dozdobíme ovocem a ořechy.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments