Bezlepkový CHLÉB bez kynutí a s mrkví

Aktualizováno: 2. 11.

Nechala jsem se inspirovat jedním rakouským webem, kde se dají koupit mlýnky na obilí, včetně tzv. pseudo-obilovin, tedy ty bezlepkové. Nakonec jsem si mlýnek vybrala jinde, protože se ten jejich nedal objednat a ani na dotaz mi nikdo neodpověděl. Němci nebo Rakušané tomu říkají "Saftladen" tedy obchod se šťávami, myšleno, amatéři:-).


Nicméně, recepty tam jsou, tak jsem dva vyzkoušela. Chléb se sodou propadák. Chléb sice vypadal pěkně, ale jíst se to nedalo. Ta soda mi prostě vadí, má to šílenou pachuť. Fotky jsou sice hezké, ale recept sem dávat nebudu.


Tento recept je bez droždí, jen s práškem do pečiva. Rychlý, snadný, ale najdete zde lepší recepty. Nouzový recept, pokud jste zapomněli koupit kvasnice.


  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku a bez masa


Bezlepkový CHLÉB bez kynutí a s mrkví


SUROVINY:

  • 1 hrnek mouky čočkové a pohankové 1/2 na 1/2

  • 2 vejce

  • 1 jogurt plnotučný

  • 2 lžíce mandlí (plátky)

  • 2 lžíce slunečnicových semínek

  • 1 lžička soli (Himalájská)

  • 1 prášek do pečiva

  • 2 lžíce drceného lněného semínka

  • 1 mrkev nastrouhaná najemno



POSTUP:

  • Mrkev si nastrouháme najemno.

  • Suché přísady dáme do mísy, následně zapracujeme všechny mokré přísady. Pokud by těsto bylo příliš tuhé, přidáme tekutinu.

  • Dáme do formy vyložené pečícím papírem.

  • Pečeme cca. 45 min. - 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.



Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


372 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše