Nechala jsem se inspirovat jedním rakouským webem, kde se dají koupit mlýnky na obilí, včetně tzv. pseudo-obilovin, tedy ty bezlepkové. Nakonec jsem si mlýnek vybrala jinde, protože se ten jejich nedal objednat a ani na dotaz mi nikdo neodpověděl. Němci nebo Rakušané tomu říkají "Saftladen" tedy obchod se šťávami, myšleno, amatéři:-).
Nicméně, recepty tam jsou, tak jsem dva vyzkoušela. Chléb se sodou propadák. Chléb sice vypadal pěkně, ale jíst se to nedalo. Ta soda mi prostě vadí, má to šílenou pachuť. Fotky jsou sice hezké, ale recept sem dávat nebudu.
Tento recept je bez droždí, jen s práškem do pečiva. Rychlý, snadný, ale najdete zde lepší recepty. Nouzový recept, pokud jste zapomněli koupit kvasnice.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek mouky čočkové a pohankové 1/2 na 1/2
2 vejce
1 jogurt plnotučný
2 lžíce mandlí (plátky)
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička soli (Himalájská)
2 lžíce drceného lněného semínka
1 mrkev nastrouhaná najemno
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Mrkev si nastrouháme najemno.
Suché přísady dáme do mísy, následně zapracujeme všechny mokré přísady. Pokud by těsto bylo příliš tuhé, přidáme tekutinu.
Dáme do formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme cca. 45 min. - 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments