• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY

Velmi jednoduché na přípravu. Jsou vaječné a místo mouky se použije škrob. Já jsem použila tapiokový a bramborový, ale jistě nic nezkazíte, pokud použijete třeba kukuřičný. Jediná mouka - nejsem si jistá, zdali se to opravdu tak dá nazvat, je bramborová.


Nudle buď okamžitě uvaříme a nebo necháme usušit. Sušené potom vaříme kolem 8 minut v osolené vodě, čerstvé jsou hotové za chviličku. Musíme pracovat velmi rychle, velmi rády se rozvaří.


  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy a masa.


SUROVINY:

  • 3/4 hrnku tapiokového škrobu

  • 3/4 hrnku bramborového škrobu

  • 3 lžíce bramborové mouky

  • 3 lžičky Xantanu

  • 3 vejce

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička soli





POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.

  • Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku. Ideálně necháme pracovat robot, pokud robot nemáme použijeme ruční pohon.

  • Pokud máme strojek na nudle, nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle nebo jiné tvary.

  • Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.


Nudle nebo jiné těstoviny, které jsme si připravili, používáme jako standardní těstoviny s lepkem. Chutnají velmi podobně, ale pozor na druhý den, už to není ono. Vaříme tedy porce, které sníme okamžitě.



#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #nudle #pasta #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #pastabezlepku #provegetariany

131 views0 comments

Recent Posts

See All