Bezlepkový HRÁŠKOVÝ KRÉM

Bezlepkový hráškový krém zvládne i ten, kdo u plotny stojí poprvé nebo malé dítě s trochou dopomoci. Nic na tom není, ale ta chuť! Samozřejmě. Hrášek je nasládlý. U dětí a celé řady dospělých top chuť.


Potřebujeme jen pár ingrediencí a několik minut času. A jako bonus, mražený hrášek máme obvykle doma, tak proč to nezkusit?

  • Velmi snadné, příprava 15 - 20 minut

  • Bez lepku, vajec a masa




SUROVINY:

  • 2 hrnky čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 3 hrnky zeleninového vývaru nebo vody

  • smetana (já používám na šlehání, tedy min. 33% tuku, ale kdo je na dietě, ubere tuk:-)

  • sůl a pepř

  • bylinky na ozdobu




POSTUP:

  • Připravíme si suroviny. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli a česnek nakrájíme. Nemusí to být nijak úhledné, budeme mixovat.

  • Do hrnce si dáme olivový olej, který rozehřejeme. Na olej dáme cibuli a česnek, který krátce orestujeme.

  • Až bude hotovo, přidáme hrášek a chvilku restujeme.

  • Hráškovou směs zalijeme vývarem nebo vodou a necháme provařit. Osolíme a opepříme. Není potřeba hrášek vařit dlouho, nechceme přijít o vitamíny.

  • Jakmile je provařeno, přidáme smetanu, nemusíme celou, stačí půlka i méně a směs rozmixujeme. Mixujeme dle naší chuti, někdo má rád krém hladký, někdo si rád vychutná strukturu hrachu.

  • Ozdobíme bylinkami, pepřem a kapkami olivového oleje.

Dobrou chuť.


PS: Chléb na fotce je semínkový bez kynutí.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše