Bezlepkový hráškový krém zvládne i ten, kdo u plotny stojí poprvé nebo malé dítě s trochou dopomoci. Nic na tom není, ale ta chuť! Samozřejmě. Hrášek je nasládlý. U dětí a celé řady dospělých top chuť.
Potřebujeme jen pár ingrediencí a několik minut času. A jako bonus, mražený hrášek máme obvykle doma, tak proč to nezkusit?
Velmi snadné, příprava 15 - 20 minut
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY:
2 hrnky čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
3 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
smetana (já používám na šlehání, tedy min. 33% tuku, ale kdo je na dietě, ubere tuk:-)
sůl a pepř
bylinky na ozdobu
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Připravíme si suroviny. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli a česnek nakrájíme. Nemusí to být nijak úhledné, budeme mixovat.
Do hrnce si dáme olivový olej, který rozehřejeme. Na olej dáme cibuli a česnek, který krátce orestujeme.
Až bude hotovo, přidáme hrášek a chvilku restujeme.
Hráškovou směs zalijeme vývarem nebo vodou a necháme provařit. Osolíme a opepříme. Není potřeba hrášek vařit dlouho, nechceme přijít o vitamíny.
Jakmile je provařeno, přidáme smetanu, nemusíme celou, stačí půlka i méně a směs rozmixujeme. Mixujeme dle naší chuti, někdo má rád krém hladký, někdo si rád vychutná strukturu hrachu.
Ozdobíme bylinkami, pepřem a kapkami olivového oleje.
Dobrou chuť.
PS: Chléb na fotce je semínkový bez kynutí.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments