
Dagmar Matějková
Parádní bezlepkové PIŠKOTY
Jelikož jsem chtěla dělat Tiramisu, musela jsem si samozřejmě také upéct domácí bezlepkové piškoty. Piškoty jsem upekla z kukuřičné mouky s lžící tapioky a myslím, že to je přesně ono. Jsou snadné.
A příště se můžete těšit na Tiramisu a ze zbývajících bílků jsem ještě upekla kokosovou roládu s tvarohem a malinami.
Snadné, doba přípravy těsta 10 min. + pečení cca. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.
Bez lepku, laktózy a bez masa

Suroviny:
2 vejce
2 lžíce třtinového cukru nebo třeba třtinové panely (sušená třtinová šťáva)
špetka soli
3 lžíce bezlepkové mouky (2 kukuřičná, 1 tapioka)
na špičku nože kypřícího prášku z vinného kamene

Postup přípravy:
Troubu si předehřejeme na 170 °C a na plech dáme pečící papír.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem.
V jiné míse vyšleháme se špetnou soli a vinného kamene tuhý sníh. Ideálně v robotu.
Následně opatrně přidáváme mouku, pak sníh a zase mouku, až zpracujeme vše.
Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme jej na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Necháme vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť přeji!
#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #piskotybezlepku