• Dagmar Matějková

Parádní bezlepkové PIŠKOTY

Jelikož jsem chtěla dělat Tiramisu, musela jsem si samozřejmě také upéct domácí bezlepkové piškoty. Piškoty jsem upekla z kukuřičné mouky s lžící tapioky a myslím, že to je přesně ono. Jsou snadné.


A příště se můžete těšit na Tiramisu a ze zbývajících bílků jsem ještě upekla kokosovou roládu s tvarohem a malinami.


Snadné, doba přípravy těsta 10 min. + pečení cca. 10 - 15 minut, podle toho, jak vám peče trouba.


  • Bez lepku, laktózy a bez masa




Suroviny:


  • 2 vejce

  • 2 lžíce třtinového cukru nebo třeba třtinové panely (sušená třtinová šťáva)

  • špetka soli

  • 3 lžíce bezlepkové mouky (2 kukuřičná, 1 tapioka)

  • na špičku nože kypřícího prášku z vinného kamene




Postup přípravy:


Troubu si předehřejeme na 170 °C a na plech dáme pečící papír.

  • Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.

  • Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem.

  • V jiné míse vyšleháme se špetnou soli a vinného kamene tuhý sníh. Ideálně v robotu.

  • Následně opatrně přidáváme mouku, pak sníh a zase mouku, až zpracujeme vše.

  • Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme jej na pečící papír.

  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • Necháme vychladnout na mřížce.


Dobrou chuť přeji!



#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #piskotybezlepku

240 views0 comments

Recent Posts

See All