top of page

Bezlepkové HOUSKY popraskané

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Mám ráda housky, které jsou křupavé, ale nejsou jako vzduch. Jsou syté, ale přitom měkké a vláčné. Housky nám popraskají pokud je vyválíme v mouce a necháme je dále kynout. Jsou rychlé a snadné na přípravu.

  • Snadné, doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.

  • Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa


Bezlepkové HOUSKY popraskané


Suroviny:

  • 1/2 balení bezlepkového droždí

  • 5 lžic vlažné vody a cca. 1 dl vody k dalšímu zpracování těsta

  • 1 lžíce pohankové mouky

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 1 hrnek mixu bezlepkové mouky nebo koupeného mixu (já jsem použila mix kokosové, pohankové, rýžové a trochu bramborového škrobu)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce olivového oleje

  • na špičku nože Xantan


Bezlepkové HOUSKY popraskané

Postup přípravy:

  • Z vody, droždí, 1 lžíce pohankové mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.

  • Suché přísady smícháme a dáme do robotu nebo do mísy. Přidáme kvásek a začneme zpracovávat těsto. Postupně přidáváme vodu, podle nasákavosti těsta. Těsto by nemělo být příliš tuhé, ale ani tekuté.

  • Necháme kynout asi 20 minut. Poté znovu propracujeme a přidáme olej. Necháme znovu kynout asi 20 minut.

  • Vytvarujeme koule, které obalíme moukou. Necháme odpočinou asi 10 minut.

  • Pečeme asi 30 minut při 180 °C (podle velikosti housek).

  • Necháme vychladnout na mřížce.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



84 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page