Polévka z červené čočky je velmi rychlá, výživná a chutná. S kokosovým mlékem chutná znamenitě. Bez laktózy a bez lepku.
Snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa
SUROVINY:
2 mrkve
1 petržel
1 šalotka
4 stroužky česneku
1 hrnek červené čočky
1 kokosové mléko (plech nebo tetrapak)
sůl, pepř, římský kmín
olivový olej
0,5 l vody nebo vývaru
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Můžeme nahrubo, budeme mixovat.
Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý přidáme cibuli a česnek. Restujeme asi minutu.
Poté přidáme mrkev a petržel. Restujeme opět asi minutu.
Přidáme čočku, kterou také krátce osmahneme.
Osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem.
Zalijeme vodou nebo vývarem.
Vaříme, dokud není čočka měkká, poté přilijeme kokosové mléko, prohřejeme a rozmixujeme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments