top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková ČOČKOVÁ POLÉVKA

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Polévka z červené čočky je velmi rychlá, výživná a chutná. S kokosovým mlékem chutná znamenitě. Bez laktózy a bez lepku.

  • Snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa


SUROVINY:

  • 2 mrkve

  • 1 petržel

  • 1 šalotka

  • 4 stroužky česneku

  • 1 hrnek červené čočky

  • 1 kokosové mléko (plech nebo tetrapak)

  • sůl, pepř, římský kmín

  • olivový olej

  • 0,5 l vody nebo vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zeleninu očistíme a nakrájíme. Můžeme nahrubo, budeme mixovat.

  • Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý přidáme cibuli a česnek. Restujeme asi minutu.

  • Poté přidáme mrkev a petržel. Restujeme opět asi minutu.

  • Přidáme čočku, kterou také krátce osmahneme.

  • Osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem.

  • Zalijeme vodou nebo vývarem.

  • Vaříme, dokud není čočka měkká, poté přilijeme kokosové mléko, prohřejeme a rozmixujeme.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



86 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page