top of page

Bezlepkový ZELNÝ SALÁT

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Kysané zelí je v podzimním a zimním období výtečným zdrojem vitamínů. Zelí samozřejmě pomáhá také se správnou funkcí zažívání. Někoho zelí, ovšem může nadýmat. U nás doma, když jsem byla dítě, bylo kysané zelí na stole skoro pořád. Máma měla různé varianty. Buď s jablkem nebo třeba s mrkví. Já vám dnes nabídnu recept s koriandrem.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě vhodné pro vegetariány

SUROVINY:

  • 1 balení kysaného zelí, popř. 2 hrnky domácího

  • hrst koriandru

  • 1 červená cibule

  • 1 lžíce agávového sirupu

  • 3 lžíce vinného octa

  • 1 lžíce oleje (dle chuti)

  • sůl a pepř


Bezlepkový ZELNÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zelí necháme okapat, dáme do mísy, osolíme a opepříme.

  • Cibuli očistíme a nekrájíme najemno. Koriandr nasekáme.

  • Dresing připravíme smícháním sirupu, octa. Zředíme vodou a nakonec zakápneme olejem.

  • Všechny suroviny promícháme a můžeme podávat.

Doporučuji dresing připravit více sladký, neboť zelí, chuť ovlivní svojí kyselostí.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page