• Dagmar Matějková

ZELNÝ SALÁT S KORIANDREM

Kysané zelí je v podzimním a zimním období výtečným zdrojem vitamínů. Zelí samozřejmě pomáhá také se správnou funkcí zažívání. Někoho zelí, ovšem může nadýmat. U nás doma, když jsem byla dítě, bylo kysané zelí na stole skoro pořád. Máma měla různé varianty. Buď s jablkem nebo třeba s mrkví. Já vám dnes nabídnu recept s koriandrem.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě vhodné pro vegetariány

SUROVINY:

  • 1 balení kysaného zelí, popř. 2 hrnky domácího

  • hrst koriandru

  • 1 červená cibule

  • 1 lžíce agávového sirupu

  • 3 lžíce vinného octa

  • 1 lžíce oleje (dle chuti)

  • sůl a pepř



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zelí necháme okapat, dáme do mísy, osolíme a opepříme.

  • Cibuli očistíme a nekrájíme najemno. Koriandr nasekáme.

  • Dresing připravíme smícháním sirupu, octa. Zředíme vodou a nakonec zakápneme olejem.

  • Všechny suroviny promícháme a můžeme podávat.

Doporučuji dresing připravit více sladký, neboť zelí, chuť ovlivní svojí kyselostí.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #zeli #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezmasa #bezvajec

3 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze