• Dagmar Matějková

ZELNÝ SALÁT S JABLKY

Červené zelí je stálicí naši lokální gastronomie. Máme ho rádi teplé i studené, kysané, s křenem nebo ovocem. Tento salát zvládne i malé dítě a máte hotovo za pár minut. A v zimních měsících skvěle doplníme potřebné vitamíny.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa.

SUROVINY:

  • 1/2 hlávky červeného zelí

  • 1 jablko

  • 1 lžíce medu nebo agávového sirupu

  • 2 lžíce jablečného octa

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce vody

  • sůl, pepř




POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zelí nastrouháme nebo koupíme nakrouhané. Jablko nastrouháme i se slupkou. Dáme do mísy. Osolíme a opepříme.

  • Zálivku připravíme z medu, octa, oleje a vody.

  • Zelí s jablkem a zálivkou promícháme. Salát necháme vychladit a podáváme.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #salat #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #zeli #bezvajec

13 views0 comments

Recent Posts

See All