Červené zelí je stálicí naši lokální gastronomie. Máme ho rádi teplé i studené, kysané, s křenem nebo ovocem. Tento salát zvládne i malé dítě a máte hotovo za pár minut. A v zimních měsících skvěle doplníme potřebné vitamíny.
Snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa.
SUROVINY:
1/2 hlávky červeného zelí
1 jablko
1 lžíce medu nebo agávového sirupu
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zelí nastrouháme nebo koupíme nakrouhané. Jablko nastrouháme i se slupkou. Dáme do mísy. Osolíme a opepříme.
Zálivku připravíme z medu, octa, oleje a vody.
Zelí s jablkem a zálivkou promícháme. Salát necháme vychladit a podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments