top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Nejedná se o můj recept, ale je to recept, který funguje již několik generací a je původně z Německa. V Německu se vanilkové rohlíčky jmenují Vanillekipferl a dělají se podobně jako u nás. Jedná se samozřejmě o velmi oblíbené cukroví.

Tyto vanilkové rohlíčky jsou bez lepku. Chutnají výtečně. Jsou měkké a voní po másle. Opět je potřeba použít #Xantan, který nedovolí aby se z těsta stala "strouhanka".

  • Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny nebo přes noc v lednici, pečení cca. 8 minut

  • Bez lepku a masa

SUROVINY:

  • 300 g mixu pohankové a rýžové mouky

  • 250 g másla (změklé)

  • 225 g cukru (klidně uberte)

  • 200 g mletých mandlí

  • 3 žloutky

  • 1 lžička Xantanu

  • 1 vanilkový cukr

  • špetka soli


Bezlepkové VANILKOVÉ ROHLÍČKY

POSTUP:

  • Suroviny smíchejte a vypracujte nelepivé těsto. Jako u každého bezlepkového těsta to nejde úplně hladce.

  • Těsto zabalte do potravinové fólie a nechejte v chladu, klidně přes noc, v lednici, odpočinout.

  • Druhý den vyvalujeme rohlíčky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

  • Nakonec obalíme v cukru.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



246 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page