• Dagmar Matějková

SOBA NUDLE (pohankové)

Pohankové nudle se v Japonsku nazývají Soba. Snažila jsem je někde koupit, úplně se mi do přípravy domácích nechtělo. Ale bohužel, co jsem objevila, tak byl mix pšeničné a pohankové mouky. No a tak jako obvykle, přišla do programu dne domácí výroba pasty. Stojí to za to! Čerstvá pasta je prostě neodolatelná.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa.

SUROVINY:

  • 1 hrnek pohankové mouky

  • 1 lžíce psyllia

  • 1 lžička Guar gumy (E412, nebojte se, je to rozpustná vláknina, získá se ze semen guarových bobů)

  • voda, podle nasákavosti mouky, musíte zkoušet

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1/2 lžičky soli



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Smícháme suché přísady a přidáme vodu a olej.

  • Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku.

  • Pokud máme stojek na nudle nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle.

  • Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.

Nudle soba používáme jako standardní těstoviny. My jsme k nudlím soba měli např. omáčku z tuňáka a rajčat a bylo to delikatesní!


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #soba #pasta #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #bezvajec #provegetariany

144 views0 comments

Recent Posts

See All