top of page

Bezlepkové RICOTTOVÉ BOCHÁNKY se špenátem

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Moje nejlepší recepty již tradičně vznikají tak, že se mi něco nepovede. Dneska jsem chtěla uvařit ricottové nočky. Našla jsem totiž v lednici ricottu a baby špenát. Tak jsem si říkala, že to bude hned. Udělala jsem si těsto, jde to velmi rychle a začala tvarovat nočky. Tedy. Spíš se mi to nechtělo dělat a udělala jsem takové koule.


Dala jsem je vařit a jak vyplavaly, byly na povrchu docela rychle, tak jsem si myslela, že mám vařeno.

No vařeno úplně nebylo.


A co teď? Vyhodit se mi je moc nechtělo, ta ricotta něco stojí, tak jsem je osmažila na másle a zjistila jsem, že jsou naprosto excelentní. Nadýchané, bezlepkové a velmi chutné.


  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a masa.


SUROVINY pro 2 osoby:

  • 1 balení ricotty (malé)

  • 2 vejce

  • 1 lžíce bramborové mouky

  • 2 lžíce rýžové mouky

  • 1 lžíce tapiokového škrobu (můžete nahradit kukuřičným nebo bramborovým)

  • 1 balení baby špenátu (čerstvý)

  • sůl

  • 2 špetky Xantanu

  • 1 lžíce másla


Bezlepkové RICOTTOVÉ BOCHÁNKY se špenátem


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit dobře osolenou vodu.

  • Do mísy si dáme ricottu, vejce, mouku, sůl, xantan a vše dobře promícháme .

  • Nasekáme si nahrubo omytý špenát (1 hrst) a tu přidáme do těsta. Z těsta tvarujeme koule nebo bochánky, jde to velmi dobře 2 lžícemi. Dáme je do vařící vody. A jak už víme, že jakmile vyplavou, ještě to nic neznamená.

  • Mezitím si zbytek špenátu orestujeme na másle. Špenát osolíme a podle chuti opepříme.

  • Pokud budou bochánky provařené, není je potřeba restovat na másle. Pokud se Vám povede to co mně, tak je orestujte na másle a podávejte se špenátem.

  • Kdo je estét jako já, pokape olivovým olejem.

Jídlo bych doplnila o čerstvý salát a je asi úplně jedno jaký.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



95 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page