Bezlepkový PERNÍK
- Dagmar Matějková
- 7. 3. 2021
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 4. 11. 2022
Tento perník je hotový velmi rychle a jako bonus - báječně chutná. Mouku jsem použila opět doma namixovanou, ale samozřejmě je možno koupit hotový bezlepkový mix. V mém receptu hraje prim mouka arašídová, která je mojí aktuální favoritkou. Jedná se o recept bez vážení, takže stačí mít po ruce hrnek a lžíci. Chutí mi s pomerančovou marmeládou připomíná Sachr.
Velmi snadné
Bez lepku a masa.
SUROVINY:
1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila kokosovou, arašídovou, rýžovou a pohankovou.
3 lžíce třtinového cukru (kdo má rád více sladké dezerty přidá cukr)
1 lžíce kakaa
1 lžíce másla (rozpuštěné)
4 lžíce olivového oleje
špetka soli
1 kypřící prášek do perníku (bez lepku)
1 lžička perníkového koření
2 vejce
1 hrnek mléka
máslo na vymazání formy a trocha kokosu na vysypání
pomerančová marmeláda na potření a kokos na posypání

Postup přípravy:
Suché přísady smícháme dohromady a přidáme přísady tekuté, vše dobře promícháme.
Nalijeme do vymazané máslem a kokosem vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Nakonec necháme vychladnou na mřížce.
Jakmile je koláč vystydlý, potřeme jej pomerančovou marmeládou a poprášíme kokosem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments