• Dagmar Matějková

PERNÍK bez lepku

Tento perník je hotový velmi rychle a jako bonus - báječně chutná. Mouku jsem použila opět doma namixovanou, ale samozřejmě je možno koupit hotový bezlepkový mix. V mém receptu hraje prim mouka arašídová, která je mojí aktuální favoritkou. Jedná se o recept bez vážení, takže stačí mít po ruce hrnek a lžíci. Chutí mi s pomerančovou marmeládou připomíná Sachr.


  • Velmi snadné

  • Bez lepku a masa.


SUROVINY:

  • 1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila kokosovou, arašídovou, rýžovou a pohankovou.

  • 3 lžíce třtinového cukru (kdo má rád více sladké dezerty přidá cukr)

  • 1 lžíce kakaa

  • 1 lžíce másla (rozpuštěné)

  • 4 lžíce olivového oleje

  • špetka soli

  • 1 kypřící prášek do perníku (bez lepku)

  • 1 lžička perníkového koření

  • 2 vejce

  • 1 hrnek mléka

  • máslo na vymazání formy a trocha kokosu na vysypání

  • pomerančová marmeláda na potření a kokos na posypání




Postup přípravy:


  • Suché přísady smícháme dohromady a přidáme přísady tekuté, vše dobře promícháme.

  • Nalijeme do vymazané máslem a kokosem vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

  • Nakonec necháme vychladnou na mřížce.

  • Jakmile je koláč vystydlý, potřeme jej pomerančovou marmeládou a poprášíme kokosem.



#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kolacbezlepku #dezertybezlepku #celiakarna #celiakarnacz #bezchemie #pernik #nongluten #lebkuchen #gingerbread


187 views0 comments

Recent Posts

See All