Bezlepková OBAZDA bavorská pomazánka

Aktualizováno: 2. 11.

Jelikož je čas Octoberfestu, ti kteří mají rádi, tuto krásnou německou spolkovou zemi, jistě budou znát tzv. Obazda. Dá se koupit i u nás, myslím, že jsem ji viděla i v nějakém řetězci. Jelikož je velmi snadná na přípravu, zde recept, jak ji dělám já. Obazda je nenáročná na suroviny, pravděpodobně budete mít vše doma.


  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec a masa - v případě alergie na laktózu, vše je možné koupit i bez laktózy.


SUROVINY:

  • 2 hermelíny, ideálně smetanové, měkké

  • 1 lžička kmínu

  • 2 lžičky sladké mleté papriky

  • kousek (asi lžíce) změklého másla - lze vynechat

  • 1 cibule bílá, kdo má rád červenou, dá červenou

  • 2 malá balení lučiny (žervé) nebo jiného čerstvého sýra

  • sůl a pepř



Bezlepková OBAZDA bavorská pomazánka


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Hermelíny si nakrájíme na kostky. Není potřeba to dělat nijak úhledně, budeme mačkat.

  • Cibuli si nakrájíme najemno.

  • Nakrájené hermelíny, cibuli a lučinu (žervé), máslo a koření dáme do misky, propracujeme vidličkou a dáme do servírovací mísy, popř. otřeme misku, ve které jsme pracovali.

  • Můžeme lehce poprášit paprikou nebo ozdobit plátky cibule, hroznovým vínem apod..

  • Vychladíme a můžeme podávat, ideálně s bezlepkovým chlebem, ten na obrázku je velká bomba, recept vám zde přidám příště. A pokud se nám podaří upéct bezlepkový preclík, tak to bude jako v Mnichově:-).


Dobrou chuť! Guten Appetit nebo také Mahlzeit!


Bezlepková OBAZDA bavorská pomazánka


Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.




229 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše