top of page

Bezlepkové MAKOVÉ HOUSKY

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 28. 6. 2023

Tyto makové housky jsou velmi výživné. Použila jsem mandle, tučný tvaroh a jako obvykle, má oblíbená semínka.

  • Snadné, ale náročné na suroviny.

  • Doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.

  • Bez lepku a vajec, vegetariánské, pokud nepoužije na svačinku šunku jako já:-)


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


Suroviny:


Bezlepkové MAKOVÉ HOUSKY

Postup přípravy:

  • Z mléka, droždí, mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.

  • V troše vlažné vody si necháme nabobtnat Chia semínka a Psyllium. Každé zvlášť.

  • Do kvásku přidáme suché a mokré přísady, pořádně musíme těsto zpracovat vařečkou nebo v robotu.

  • Těsto musí být tužší.

  • Necháme kynout asi 45 minut.

  • Vytvarujeme koule, které obalíme mákem.

  • Pečeme asi 30 minut při 180 °C (podle velikosti housek).

  • Necháme vychladnout na mřížce.

Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page