top of page

Bezlepkové MAKOVÉ HOUSKY

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Tyto makové housky jsou velmi výživné. Použila jsem mandle, tučný tvaroh a jako obvykle má oblíbená semínka.

  • Snadné, ale náročné na suroviny.

  • Doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.

  • Bez lepku a vajec, vegetariánské, pokud nepoužije na svačinku šunku jako já:-)


Suroviny:

  • 1/2 balení bezlepkového droždí

  • 5 lžic vlažného mléka

  • 1 lžíce pohankové mouky

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 1 hrnek mixu bezlepkových muk nebo koupeného mixu (já jsem použila mix kokosové, pohankové, rýžové, aramantové, kukuřičné, konopné)

  • 1 lžíce psyllia

  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

  • 1 lžíce Chia semínek

  • 1 hrnek semínek dle vlastního uvážení včetně 1/2 balení plátků mandlí a 1 lžíce máku

  • mák na obalení housek

  • 1 tučná tvaroh

  • 1 lžička soli

  • na špičku nože Xantan


Bezlepkové MAKOVÉ HOUSKY

Postup přípravy:

  • Z mléka, droždí, mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.

  • V troše vlažné vody si necháme nabobtnat Chia semínka a Psyllium. Každé zvlášť.

  • Do kvásku přidáme suché a mokré přísady, pořádně musíme těsto zpracovat vařečkou nebo v robotu.

  • Těsto musí být tužší.

  • Necháme kynout asi 45 minut.

  • Vytvarujeme koule, které obalíme mákem.

  • Pečeme asi 30 minut při 180 °C (podle velikosti housek).

  • Necháme vychladnout na mřížce.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page