S Halloumi jsem se seznámila před lety na Kypru, kde jsem měla možnost, nějaký čas pracovat. Nejdříve jsem si nebyla jistá, jestli mi tento sýr vlastně chutná nebo ne, ale po čase jsem mu jednoduše přišla na chuť. U nás je již delší dobu běžně k dostání.
Osobně jsem zastáncem jednoduchosti a tedy nakupuji Halloumi přírodní. Halloumi je tedy sýr, který si výborně hodí na grilování.
Příprava 20 minut, snadné
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY (2 porce):
1 balení Halloumi
1 balení listových salátů nebo si saláty namícháme dle naší chuti
hrst ředkviček
hrst rajčátek (cherry)
2 jarní cibulky
1/2 okurky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
trocha vody
1 lžíce kokosového cukru
sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zeleninu si očistíme, salát natrháme a zeleninu nakrájíme na sousta. Já jsem si udělala saláty dva. Jeden jen s listových salátů a druhý z ostatní zeleniny. Můžete samozřejmě smíchat.
Z octa, kokosového cukru, trochy vody a olivového oleje připravíme dresing.
Halloumi nakrájíme na plátky cca. 1/2 cm a opečeme a rozehřáté pánvi nebo na grilu. Bez tuku, sýr je dost tučný není potřeba ještě tuk přidávat.
Salát promícháme se zálivkou, osolíme a opepříme, poklademe na něj Halloumi.
Ihned podáváme.
Jedná se o naši velmi oblíbenou večeři. My nepotřebujeme ani bezlepkové pečivo, ale pokud by to nestačilo, samozřejmě je možné podávat s pečivem, krekry apod.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments