top of page

Bezlepkové DUŠENÉ HOVĚZÍ s červeným curry

Bezlepkové dušené hovězí a ještě k tomu s červeným curry. Delikatesa.


Jako obvykle úspěch našeho vaření je přímo úměrný kvalitě surovin. Já jsem si zašla nakoupit do haly č. 22 v Holešovicích a objevila jsme zde celou řadu pokladů. Např. toto krásné stařené BIO hovězí maso, které je měkké a šťavnaté.


Pokud máte možnost ve vašem okolí nakupovat přímo od sedláků (zemědělců, farmářů), tak to rozhodně využijte. Obzvlášť u hovězího je rozdíl v kvalitě zcela zásadní.


Nemusela jsem použít tlakový hrnec, který obvykle při vaření hovězího (podrážkového) používám. Recept je snadný, snad mimo červené curry pasty je vše jednoduché a dostupné, vystačíte si s pár surovinami. Jen se nejedná o úplně rychlé vaření, ale jednou za čas, bych tomu dala šanci.


  • Snadné, příprava do 10 minut, dušení masa asi hodinu.

  • Bez lepku, laktózy a vajec


Bezlepkové DUŠENÉ HOVĚZÍ s červeným curry

SUROVINY na bezlepkové dušené hovězí (4 porce):

  • asi 3/4 kg kvalitního hovězího masa

  • 2 lžíce oleje - použila jsem slunečnicový v BIO kvalitě

  • 2 větší cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 1 hrnek rajčatové passaty

  • 1 hrnek zelených fazolek

  • 1 lžíce červené curry pasty - koupíte ve vietnamských večerkách, specializovaných obchodech nebo na internetu

  • cca. 1 hrnek vody

  • čerstvý koriandr

  • sůl a pepř


Bezlepkové DUŠENÉ HOVĚZÍ s červeným curry

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

Bezlepkové DUŠENÉ HOVĚZÍ s červeným curry

POSTUP přípravy na bezlepkové dušené hovězí:

  • Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.

  • Maso si nakrájíme na sousta, osolíme a opepříme.

  • V hrnci si rozehřejeme olej a rychle orestujeme maso. Hrnec musí být opravdu horký. Maso vyndáme na talíř a na výpeku restujeme česnek a cibuli do světle hnědé barvy.

  • Poté přidáme curry pastu, kterou necháme rozvonět. Vrátíme maso zpět do hrnce, podlijeme vodou a následně přidáme passatu.

  • Maso necháme dusit do změknutí.

  • Až je maso měkké, přidáme fazolky, mohou být mražené nebo čerstvé, krátce povaříme a můžeme podávat.

  • Dozdobíme nasekaným koriandrem.


K podávání se hodí bílá rýže basmati a jistě neuděláte chybu, pokud přidáte i zeleninový salát.


Bezlepkové DUŠENÉ HOVĚZÍ s červeným curry

17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, kuchařka, Dagmar Matějková

Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇


A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

Kommentare


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page