Pečení není moje silná disciplínu, nejenom kvůli tomu, že nemám ráda sladké. Ale ve většině receptů je to na několik kroků, vážení, přesné odměřování a to není nic pro mne.
Já mám ráda jednoduché a na přípravu rychlé věci, ideálně. Tyto Cupcakes jsou tedy jako obvykle bez vážení a složitého odměřování a musím říct, že chutnají báječně. Je v nich minimum cukru. Kombinaci hořké čokolády a navinulého tvarohu mohu jen doporučit.
Velmi snadné
Bez lepku a masa
SUROVINY:
Na Cupcakes:
1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila rýžovou celozrnnou, tapiokou a cizrnovou.
2 lžíce třtinového cukru
3 lžičky kakaa
Asi 1/3 balení hořké čokolády (čím kvalitnější, tím lépe)
1 vanilkový cukr
1 cm másla - změklé
špetka soli
1/2 prášku do pečiva (bez lepku)
1 lžička xantanu
1 vejce
1 hrnek kefíru
Na krém:
1 balení Philadelphie nebo např. Lučiny
1/2 balení polotučného tvarohu
šťáva z 1 limety
1 lžíce agávového sirupu
Postup přípravy:
Máslo s cukrem a špetkou soli vyšleháme do velmi světlé, téměř bílé barvy a krémové konzistence.
Následně zašleháme vejce.
Zapracujeme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, kakao a ostatní suché suroviny.
Samozřejmě musíme postupně zapracovat také kefír. Ideálně vše zpracujeme v robotu.
Naplníme košíčky na Cupcakes asi do 1/3 a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 20 minut. Že jsou hotové vyzkoušíme špejlí.
Nakonec necháme vychladnout na mřížce.
Jakmile nám Cupcakes chladnou, připravíme si krém, tedy smícháme všechny ingredience a necháme vyšlehat v robotu. Následně krém naplníme do cukrářského sáčku a ozdobíme dle vlastní fantazie.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments