top of page

Bezlepkový CHIA PUDING

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Chia puding zvládne úplně každý, i kdyby v kuchyni byl poprvé. Chia semínka jsou nesmírně zdravá a co jsme se mohla dočíst, řadí se mezi super potraviny. Chia semínka dokonce pomáhají při hubnutí, tím, že obsahují hodně vlákniny, která pomáhá udržet "hlad na uzdě". Nevím, já jsem nikdy žádnou dietu nedržela, takže nedokážu posoudit.


Ale co posoudit mohu, je to, že jsou Chia semínka přirozeně bezlepková a hodí se tedy pro nás, kdo jsou s lepkem na štíru. Tento puding je nesmírně variabilní, hotovo je za pár minut, ale musíme nechat semena nasáknout tekutinou, zvětší 10x svůj objem.


Pozor na to, kolik chia pudingu sníte. Chia se nedoporučuje konzumovat ve velkém množství, raději se poraďte s lékařem, pokud trpíte nějakou zdravotní komplikací.


  • Snadné, doba přípravy 10 minut. Bobtnání ideálně přes noc.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa



Bezlepkový CHIA PUDING


Suroviny na 1 misku (0,3 l) Chia Pudingu:

  • 4 lžíce chia semínek (musíme počítat s tím, že Chia semena 10x zvětší svůj objem, nicméně já mám vyzkoušeno, že na 4 lžíce je potřeba cca. 3/4 - 1 hrnek tekutiny)

  • 2 lžíce sušených jahod

  • 2 lžíce kokosu

  • špetka soli

  • 1 lžíce agávového sirupu

  • 3/4 - 1 hrnek mandlového mléka nebo jiného rostlinného mléka

  • špetka skořice

  • sušené jahody a borůvky nebo jiné ovoce, ořechy apod. na ozdobu


Bezlepkový CHIA PUDING


Postup přípravy:


  • Do mísy si dáme všechny přísady a dobře promícháme. Samozřejmě kromě těch na ozdobu.

  • Přikryjeme potravinovou fólií.

  • Necháme na lince nabobtnat, ideálně přes noc. Můžeme dát také do lednice.

  • Ráno můžeme podávat. Rozdělíme na porce, dozdobíme ovocem, pokapeme sirupem nebo medem a užijeme si parádní a zdravou snídani nebo svačinu.


Dobrou chuť přeji!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



96 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page