Bezlepkový HUMMUS s koriandrem

Aktualizováno: 2. 11.

Hummus připravuji prakticky každý týden, pokaždé nějak jinak, ale asi kombinace cizrna, římský kmín a koriandr se mi zamlouvá nejvíce. Hummus podáváme k masu, sýrům, jako dip se zeleninou nebo třeba jako pomazánku na čerstvý bezlepkový chléb.


Tajnou ingrediencí je pasta, která se jmenuje Tahini. Vyrábí se ze sezamu. Dnes je již běžně k dostání.


  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa


SUROVINY (1 miska):

  • 1 balení cizrny v nálevu nebo si suchou cizrnu namočíme přes noc a uvaříme do měkka

  • 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i

  • 1 hrst koriandru (1/2 nasekáme na ozdobu)

  • 8 lžic olivového oleje

  • 2 limety (šťáva z nich)

  • 1 lžička římského kmínu

  • sůl a pepř

  • voda v případě, že bude hummus příliš hustý

  • sezam nebo různá semínka na ozdobu



Bezlepkový HUMMUS s koriandrem


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z cizrny můžeme slít nálev, ale já ho nechávám, jinak bych musela přilít vodu, nicméně je to na vás.

  • Všechny ingredience dáme do stolního mixeru a rozmixujeme do hladka. Pouze polovinu koriandru si nasekáme na ozdobu.

  • Dáme do misky a dozdobíme, jak je libo.

  • Vychladíme a můžeme podávat.


Hummus se hodí jako dip k čerstvé zelenině, výborně ladí s grilovaným masem nebo salátům. Variací existuje celá řada. Můžete přidat koření, ku příkladu uzenou papriku, česnek nebo cibuli, dle chuti a nálady.



Bezlepkový HUMMUS s koriandrem


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



84 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše