top of page

Bezlepková pasta s lilkem a rajčaty

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 12. 12. 2023

Rychlovka. K obědu nebo k večeři. Zvládne každý, i ten kdo normálně nevaří. Lilek není potřeba nechat vypotit.

Těstoviny jsem zvolila bezlepkové penne z rýžové mouky, ale ať si vyberete jakékoliv krátké těstoviny bez lepku, asi chybu neuděláte.


Pokud hledáte ověřené penne nebo cokoliv jiného bez lepku, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.


  • Snadné, do 30 minut na stole

  • Bez lepku, bez laktózy, masa a vajec


Bezlepková pasta s lilkem a rajčaty


SUROVINY pro 2 - 3 osoby:

  • 1 lilek

  • bezlepkové těstoviny

  • hrst cherry rajčátek

  • jarní cibulka na ozdobu nebo bylinky

  • olivový olej

  • 1 menší cibule (šalotka)

  • 3 stroužky česneku

  • sůl, pepř

  • strouhaný parmezán dle chuti


Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


POSTUP:

  • Dáme si do velkého hrnce vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Těstoviny uvaříme dle návodu.

  • Mezitím si omyjeme lilek a rajčata, nakrájíme lilek na sousta a rajčátka stačí přepůlit.

  • Nakrájíme očištěnou cibuli na jemné kostičky, česnek na plátky.

  • Na pánvi rozehřejme olivový olej a osmažíme nejdříve česnek a cibuli do růžova, následně přidáme lilek, osolíme a opepříme a necháme asi 2 minuty restovat. Lilek rád pije olivový olej, takže pozor na to. Snažíme se pracovat rychle, pánev musí být rozpálená. Lilek je nutné orestovat ze všech stran.

  • Nakonec přidáme rajčátka, ty stačí prohřát.

  • Uvařené těstoviny dáme do lilkové směsi, několikrát prohodíme na pánvi. Pokud nám to nejde, použijte vařečku:-). Já dávám do těstovin i asi hrst parmazánu a vše prohodím několikrát v pánvi, aby se chutě propojily.

  • Nakonec dozdobíme bylinkami nebo jarní cibulkou a parmazánem.


Pokud máte chuť na domácí bezlepkové těstoviny, zde naleznete recept pro inspiraci. Žádný strach je to jednoduché!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



213 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page