• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÉ PERNÍČKY ihned měkké II.

Tyto perníčky jsou prostě TOP. Co do chuti, ale hlavně jsou měkké ihned po upečení. Použila jsem jako obvykle mix bezlepkové mouky, ale tentokrát jsem sáhla po pohankové, mandlové a arašídové. A musím říci, že tato kombinace se povedla.

Jako polevu jsem si vybrala hořkou čokoládu, do které jsem perníčky, dle uvážení a bez jakékoliv strategie namáčela.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut

  • Bez lepku a masa

SUROVINY:

  • 1 hrnek mixu arašídové, mandlové a pohankové mouky - dala jsem nejvíce pohankové

  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru

  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do perníku

  • 1 lžička koření do perníku

  • 2 vejce

  • 1 lžička Xantanu

  • špetka soli

  • 30 g másla (rozpuštěného)

  • 1 lžíce medu



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Bude lepit, ale pomůžeme si podsypáním válu pohankovou moukou.

  • Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu.

  • Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.

  • Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a dáme do skleněné nebo plechové dózy a uvidíme, jak nám dlouho vydrží.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #pernicky #cukrovibezlepku #celiakarna #celiakarnacz #bezchemie #vanoce

29 views0 comments

Recent Posts

See All