Tyto perníčky jsou prostě TOP. Co do chuti, ale hlavně jsou měkké ihned po upečení. Použila jsem jako obvykle mix bezlepkové mouky, ale tentokrát jsem sáhla po pohankové, mandlové a arašídové. A musím říci, že tato kombinace se povedla.
Jako polevu jsem si vybrala hořkou čokoládu, do které jsem perníčky, dle uvážení a bez jakékoliv strategie namáčela.
Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut
Bez lepku a masa
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
SUROVINY:
1 hrnek mixu arašídové, mandlové a pohankové mouky - dala jsem nejvíce pohankové
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do perníku
1 lžička koření do perníku
2 vejce
1 lžička Xantanu
špetka soli
30 g másla (rozpuštěného)
1 lžíce medu
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
POSTUP PŘÍPRAVY:
Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Bude lepit, ale pomůžeme si podsypáním válu pohankovou moukou.
Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu.
Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a dáme do skleněné nebo plechové dózy a uvidíme, jak nám dlouho vydrží.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments