top of page

Bezlepkové PERNÍČKY ihned měkké

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Tyto perníčky jsou prostě TOP. Co do chuti, ale hlavně jsou měkké ihned po upečení. Použila jsem jako obvykle mix bezlepkové mouky, ale tentokrát jsem sáhla po pohankové, mandlové a arašídové. A musím říci, že tato kombinace se povedla.

Jako polevu jsem si vybrala hořkou čokoládu, do které jsem perníčky, dle uvážení a bez jakékoliv strategie namáčela.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut

  • Bez lepku a masa

SUROVINY:

  • 1 hrnek mixu arašídové, mandlové a pohankové mouky - dala jsem nejvíce pohankové

  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru

  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do perníku

  • 1 lžička koření do perníku

  • 2 vejce

  • 1 lžička Xantanu

  • špetka soli

  • 30 g másla (rozpuštěného)

  • 1 lžíce medu


Bezlepkové PERNÍČKY ihned měkké

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Bude lepit, ale pomůžeme si podsypáním válu pohankovou moukou.

  • Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu.

  • Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.

  • Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a dáme do skleněné nebo plechové dózy a uvidíme, jak nám dlouho vydrží.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



302 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page