Tyto perníčky jsou prostě TOP. Co do chuti, ale hlavně jsou měkké ihned po upečení. Použila jsem jako obvykle mix bezlepkových muk, které dávkuji podle toho, jak se mi dostanou pod ruku. A vlastně také podle toho, kolik, které mouky doma mám.
Tentokrát jsem si ještě najala asistenta (zapisovatele), který mi velmi pomohl. Originální ztvárnění receptu, viz. níže.
Polevu nechám na vás. U nás klasická cukrová s bílkem nefunguje. Možná příště udělám slaný karamel a nebo perníčky pocákám hořkou čokoládou.
Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut
Bez lepku a masa
SUROVINY:
1 lžíce arašídové mouky
1 lžíce kokosové mouky
3 lžíce pohankové mouky
1 lžíce ovesné mouky (bez lepku)
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do perníku
1 lžička koření do perníku
2 vejce
1 lžička Xantanu
špetka soli
30 g másla (rozpuštěného)
1 lžíce medu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Bude lepit, ale pomůžeme si podsypáním válu pohankovou moukou.
Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu.
Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut. Po upečení necháme vychladnout a dáme do skleněné nebo plechové dózy a uvidíme, jak nám dlouho vydrží.
Zde originální recept sepsaný mým asistentem:
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments