• Dagmar Matějková

Bezlepkové Cupcakes

Pečení sladkých koláčů a různých dezertů není moje silná stránka. A to z jednoho prostého důvodu. Nemám ráda sladké. No, ale znáte to. Já to sice nejím nebo velmi zřídka, ale okolí samozřejmě ano. Tak občas něco upeču.


Tento víkend chtěl můj syn Cupcakes. Tak jsem je tedy upekla. Použila jsem kokosovou mouku a ta dodala CC velmi lahodnou chuť. Nicméně na můj vkus jsou příliš sladké. Příště pokud budu CC znovu péct, uberu cukr a přidám Xantan.


  • Velmi snadné

  • Bez lepku a masa


SUROVINY:

  • 1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila rýžovou a kokosovou a trochu tapiokového škrobu.

  • 1/2 hrnku třtinového cukru (ubrala bych, na můj vkus jsou příliš sladké)

  • 1/4 másla - změklého

  • špetka soli

  • 1/2 prášku do pečiva (bez lepku)

  • 2 vejce

  • 1/2 dl mléka



Postup přípravy:

  • Máslo s cukrem a špetkou soli vyšleháme do velmi světlé, téměř bílé barvy a krémové konzistence.

  • Následně zašleháme vejce, jedno po druhém. Poté přidáme mléko.

  • Zapracujeme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva.

  • Naplníme košíčky na Cupcakes asi do 1/3 a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 20 minut.

  • Nakonec necháme vychladnou na mřížce.

Podáváme s řeckým jogurtem a s rozvarem z borůvek. Nebe třeba domácí marmeládou, ovocem, krémy z mascarpone apod. Prostě, na co máme chuť. Jogurt jsem nepřislazovala.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #cupcakes #dezertybezlepku #celiakarna #celiakarnacz #bezchemie


31 views0 comments

Recent Posts

See All