Dagmar Matějková

16. říj 20222 min

Bezlepkový Korejský BRAMBORÁK

Aktualizace: 12. pro 2023

Tento recept nepatří asi k nejzdravějším, protože se samozřejmě smaží. Pro jednou se asi nic nestane. Musím říct, že tato verze bramboráku chutná báječně a chuťově mě pozitivně překvapil. Bramborák je šťavnatý a s dipem chutná znamenitě.

Jak už jsem se zmínila u ostatních receptů z Asie, pšeničná mouka zde není takové terno jako u nás, používá se daleko méně. Opět jeden z receptů pro bezlepkáře, vegetariány nebo lidi s alergií na laktózu. Suroviny jsou běžně k dostání ať už v lepších supermarketech nebo vietnamských večerkách.

Kdo nemá rád pálivé může ubrat na chilli nebo si uvaří něco jiného:-).

  • Velmi snadné, příprava 15 minut, smažení asi 20 minut.

  • Bez lepku, masa a laktózy

SUROVINY (3 - 4 porce):

Bramborák:

  • 5 brambor

  • 1 velká cibule (bílá)

  • 2 vejce

  • 2 lžíce kukuřičné mouky

  • sůl a pepř

  • olej na smažení

Dip:

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP:

  • Nejdříve si připravíme dip. Na suché pánvi si opražíme sezamová semínka do zlatova. Jakmile máme hotovo dáme stranou, aby vystydla.

  • Mezitím si nakrájíme najemno chilli papričku (semínka vybereme) a česnek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka,

  • Smícháme tekutiny s cukrem a až se cukr rozpustí, přidáme zeleninu a semínka, dobře promícháme a dáme do mističek.

  • Na bramborák si okrouháme brambory, které následně nastrouháme.

  • Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  • Vejce rozšleháme a všechny suroviny smícháme dohromady, osolíme a opepříme.

  • Smažíme na pánvi na troše oleje. Smažíme zvolna a bramboráky udržujeme v teple. Já jsem si je (pokud jsme je hned nesnědli), dávala do pekáče a pak šup do trouby vyhřáté asi na 125 °C.

  • Podáváme s dipem.

Dobrou chuť přeji!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    5880
    0