Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepkové GUACAMOLEPro milovníky avokáda. Guacamole je dobré dobře vychladit. Chutná skvěle jako dip, příloha ke grilované rybě nebo třeba kuřecímu steaku....
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepkový HUMMUS s řepouHummus je cizrnová pomazánka. Setkáme se, ale i s hummusem z fazolí, hrachu apod. Hummus je typický pro Izrael nebo třeba Libanon....
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepkové ŠPAGETY s tuňákemČočkové špagety koupíme ve větších supermarketech nebo v obchodech se zdravou výživou. Jsou velmi chutné, ale opět i zde je nutné dbát...
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepkové LILKOVÉ KARIKari. Poprvé jsem se s Kari (Curry) setkala v Londýně, kde jsem jako studentka bydlela v místní rodině jedná lékařky. Ona byla původně z...
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepková KOŘENĚNÁ RÝŽERýže je moje velmi oblíbená surovina. Rýži připravuji velmi často nejen proto, že je samozřejmě přirozeně bezlepková, ale hlavně pro to,...
Dagmar Matějková12. 10. 20202 minBezlepkový SLUNEČNICOVÝ CHLÉBPříprava bezlepkového, kváskového chleba vyžaduje čas a trpělivost. Kvásek, pokud se vám podaří, tak můžete mít v lednici do nekonečna....
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepková TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKASnadné, rychlé a chutné. Většinu surovin budeme mít doma. Velmi snadné, příprava 10 minut Bez lepku a vajec SUROVINY: 1 balení tuňáka...
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepkový DORT ala MíšaDezerty peču ze standardního polovičního množství, než je běžné. V naší domácnosti se sladké konzumuje velmi zřídka. Celý koláč je...
Dagmar Matějková12. 10. 20201 minBezlepkové BAGETYBagety jsou samozřejmě oblíbené u dětí, ale i u dospělých. Moje bezlepkové bagety jsou vláčné, plné semínek a chutnají opravdu velmi...