Dagmar Matějková30. 10. 20201 minBezlepkový pikantní GULÁŠVepřový guláš úplně nebude pro milovníky jídla bez tuku a masa, ale jednou za rok se to dá uvařit. I já si docela pochutnám, i když maso...
Dagmar Matějková30. 10. 20201 minBezlepkový PEČENÝ ČAJPečený čaj můžeme připravovat dle sezóny a samozřejmě dle naší chuti. Můžeme použít různé koření nebo druhy ovoce, které zrovna už není v...
Dagmar Matějková30. 10. 20201 minBezlepková KUŘECÍ TIKKAIndická kuchyně je asi moje nejoblíbenější. Seznámila jsem se s ní paradoxně v Anglii, kde se říká, že pokud chcete ochutnat nejlepší...
Dagmar Matějková30. 10. 20201 minBezlepková MAKRELOVÁ POMAZÁNKA Makrelová pomazánka se u nás dělá docela často, jelikož máme to štěstí, že k nám "připlouvají" makrely přímo ze Švédska. Jsou čerstvě...
Dagmar Matějková30. 10. 20201 minBezlepkový římský SALÁTŘímský salát je křehký a velmi chutný. Je to také jeden ze salátů, který můžeme krájet, nikoliv trhat na sousta. Když tento salát...
Dagmar Matějková30. 10. 20201 minBezlepkový LOSOSOVITÝ PSTRUH s citronovou omáčkouLososovitý pstruh má lahodné, jemné maso, které většinou chutná i těm, kteří se s rybami nekamarádí. Citrónová omáčka je osvěžující a dá...
Dagmar Matějková27. 10. 20201 minBezlepkový BRAMBOROVÝ SALÁT s mátouBrambory jsou samozřejmě velmi oblíbené mezi bezlepkáři a mají celou řadu využití. Od slaných koláčů, přes saláty, pečené a vařené...
Dagmar Matějková27. 10. 20201 minBezlepková SEKANÁ S FENYKLEMSekané maso je oblíbené a velmi variabilní. Pokud máme doma mlýnek na maso, můžeme si samozřejmě maso připravit sami, ale není to...
Dagmar Matějková25. 10. 20201 minBezlepkové SOBA NUDLE (pohankové)Pohankové nudle se v Japonsku nazývají Soba. Snažila jsem je někde koupit, úplně se mi do přípravy domácích nechtělo. Ale bohužel, co...