Moje nejlepší recepty již tradičně vznikají tak, že se mi něco nepovede. Dneska jsem chtěla uvařit ricottové nočky. Našla jsem totiž v lednici ricottu a baby špenát. Tak jsem si říkala, že to bude hned. Udělala jsem si těsto, jde to velmi rychle a začala tvarovat nočky. Tedy. Spíš se mi to nechtělo dělat a udělala jsem takové koule.
Dala jsem je vařit a jak vyplavaly, byly na povrchu docela rychle, tak jsem si myslela, že mám vařeno.
No vařeno úplně nebylo.
A co teď? Vyhodit se mi je moc nechtělo, ta ricotta něco stojí, tak jsem je osmažila na másle a zjistila jsem, že jsou naprosto excelentní. Nadýchané, bezlepkové a velmi chutné.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku a masa.
SUROVINY pro 2 osoby:
1 balení ricotty (malé)
2 vejce
1 lžíce bramborové mouky
2 lžíce rýžové mouky
1 lžíce tapiokového škrobu (můžete nahradit kukuřičným nebo bramborovým)
1 balení baby špenátu (čerstvý)
sůl
2 špetky Xantanu
1 lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
Dáme si vařit dobře osolenou vodu.
Do mísy si dáme ricottu, vejce, mouku, sůl, xantan a vše dobře promícháme .
Nasekáme si nahrubo omytý špenát (1 hrst) a tu přidáme do těsta. Z těsta tvarujeme koule nebo bochánky, jde to velmi dobře 2 lžícemi. Dáme je do vařící vody. A jak už víme, že jakmile vyplavou, ještě to nic neznamená.
Mezitím si zbytek špenátu orestujeme na másle. Špenát osolíme a podle chuti opepříme.
Pokud budou bochánky provařené, není je potřeba restovat na másle. Pokud se Vám povede to co mně, tak je orestujte na másle a podávejte se špenátem.
Kdo je estét jako já, pokape olivovým olejem.
Jídlo bych doplnila o čerstvý salát a je asi úplně jedno jaký.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentarios