Inspirováno středomořskou dietou. Receptů s lilkem není nikdy dost, je to vynikající zelenina, jen mi přijde, že příprava je méně častá, protože většina z nás, neví, co s lilkem dělat:-).
Lilek s cizrnou a rajčaty je vynikající chutné a zdravé jídlo, které můžeme podávat s rýží nebo třeba bezlepkovými plackami nebo pečivem. Hotovo máme opět do 1/2 hodiny a mimo krájení, se asi moc toho zkazit nedá.
Nesmí chybět hutný řecký jogurt a nějaká ta bylinka. Já jsem použila čerstvý koriandr. Pokud použijeme rostlinný jogurt nebo jej vynecháme máme parádní pokrm pro vegany.
Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.
Snadné, do 30 minut na stole
Bez lepku, bez laktózy (pokud vynecháme jogurt), masa a vajec
SUROVINY na bezlepkový lilek pro 4 osoby:
1 lilek
olivový olej
1 velká cibule (červená)
8 stroužků česneku
řapíkatý celer (2 řapíky)
1 červená paprika (kapie)
1 plechovka vařené cizrny
1 plechovka krájených rajčat
1 lžička římského kmínu (mletý i drcený)
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky skořice
1 lžička kurkumy
sůl, pepř
hustý řecký jogurt na ozdobu
svazek čerstvého koriandru
vařená rýže basmati nebo bezlepkový chléb k podávání
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Očistíme si zeleninu. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme najemno.
Lilek nakrájíme na kostičky, papriku také.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme restovat cibuli, česnek a řapíkatý celer. Jakmile bude zelenina růžová, přidáme lilek a papriku. Chvíli restujeme, lilek by měl pustit šťávu.
Osolíme, opepříme a přidáme koření. Asi 1/2 minuty restujeme. Následně přidáme cizrnu a rajčata a necháme dusit pod pokličkou do změknutí lilku.
Mezitím si připravíme rýži.
Jakmile máme hotovo, ozdobíme jogurtem a bylinkami a podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários