top of page

Bezlepkový CHLÉB s jablečným pyré

Aktualizováno: 12. 12. 2023

Možná trochu exotický recept, ale funguje velmi dobře. Chlebu propůjčí příjemnou navinulost, a nevím tedy, jestli to bylo tím pyré, ale tento bezlepkový chléb vydržel několik dní ve výtečné kondici. Velmi jednoduchý recept, zvládne každý.


  • Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí asi 1 hodina a pečení také.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


Bezlepkový CHLÉB s jablečným pyré


SUROVINY:

  • 3 hrnky bezlepkové mouky, mix mouky, kterou jsem použila, naleznete níže

  • 2 lžičky sušeného droždí

  • 1 lžička soli (Himalájská)

  • 1 lžička čekankového sirupu (originál)

  • 2 lžíce chia semínek

  • 2 lžíce jablečného pyré použila jsem neslazené BIO z DMka

  • Xantan a Psylium je součástí moučného mixu níže

  • 1 a 1/2 hrnku (přibližně) vlažné vody, přidáváme postupně


Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.



MOUČNÝ MIX (můžeme péct 2x)

Tento moučný mix jsem použila již na chléb s jogurtem.


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


Bezlepkový CHLÉB s jablečným pyré

POSTUP:

  • Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku. Pokud nikoliv, odměříme si mouku, dle návodu výše a jistě nám zůstane i na příště. Já jsem tento mix spotřebovala na chléb s jogurtem a nyní na tento s jablečným pyré.

  • Do mouky přidáme sůl, chia semínka a dobře promícháme.

  • Mokré přísady (voda, pyré, čekanka) si dáme do hrnku, také promícháme a dáme k mouce. Zbytek vody přiléváme postupně, podle potřeby. Těsto není ani tuhé, ani tekuté.

  • Ke zpracování použijeme robot nebo pracujeme ručně.

  • Těsto jsem zpracovala v robotu a nechala jsem kynout v nádobě od něj asi 40 minut, poté jsem dala těsto do ošatky a nechala dalších 20 minut kynout.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C. Já jsem pekla ve formě na chleba s poklicí.

  • Po upečení necháme na mřížce vystydnout.

Přeji Vám úspěšné pečení!


A pokud jste ještě nevyzkoušeli moji Bavorskou pomazánku Obazda, vřele doporučuji!



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



369 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page