Chtěla jsem vyzkoušet naši rustikální směs na pečení bezlepkového chleba. Většinou, když bezlepkovou směs nebo mouku neznám, raději peču z menšího množství. Tato bezlepková směs obsahuje i kaštanovou mouku.
Pekla jsem, jak už název napovídá, ze 2 hrnků směsi na bezlepkový rustikální chléb. Výsledek?
Posuďte sami. Je to krasavec! Jelikož peču v parní troubě, kůrka je krásně vypečená. Chléb je vláčný a chuťově vyvážený.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem novém bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7. Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00.
Snadné, příprava 15 minut, kynutí asi 1 hodina, pečení cca. 50 minut
Bez lepku, laktózy a bez masa
SUROVINY na bezlepkový chléb rustikální:
2 hrnky bezlepkové mouky, použila jsem bezlepkovou moučnou směs na rustikální chléb
1 lžička soli (Himalájská)
2 lžíce drceného lněného semínka
1 lžíce chia semínek
1/2 balení sušeného droždí
1 lžíce olivového oleje
voda (vlažná) budeme přidávat postupně
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkový chléb:
Smícháme suché přísady a dáme vše do kuchyňského robota.
Postupně přilijeme vodu a zpracujeme pomocí robota těsto.
Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Můžeme nechat kynout ve formě na toustový chléb.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 220 °C asi 50 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
A užijeme si parádní bezlepkový chléb, které zvládne naprosto každý!
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments