top of page

Bezlepkový CHLÉB dýňový

Aktualizováno: 12. 12. 2023

Chtěla jsem vyzkoušet dýňové koření a tak jsem se pustila do šťavnatého a velmi jednoduchého bezlepkové chleba, který zvládne každý. Tentokrát jsem pekla ve formě na toustový chléb.


Mouku jsme si připravila sama a je převážně luštěninová, ale pokud používáte moučné bezlepkové směsi, tak si myslím, že se také nic nestane. Možná bych se jen podívala, co to všechno obsahuje, ať to nepřeženete s xantanem nebo třeba psyliem.

  • Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí asi 1 hodina a pečení cca. 45 minut.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


Bezlepkový CHLÉB dýňový


SUROVINY:


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!



Bezlepkový CHLÉB dýňový


POSTUP:

  • Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku. Pokud nikoliv, odměříme si mouku a můžeme experimentovat. Základ obvykle dávám nějakou neutrální mouku.

  • Do mouky přidáme droždí, sůl, panelu, chia semínka, část dýňových semínek, koření, xantanovou gumu, psylium a dobře promícháme.

  • Vodu přidáváme postupně, dle potřeby a nasákavosti mouky. Těsto není ani tuhé, ani tekuté.

  • Ke zpracování použijeme robot nebo pracujeme ručně.

  • Těsto jsem zpracovala v robotu a nechala jsem kynout již ve formě na toustový chleba. Těsto jsem posypala zbytkem dýňových semínek. Čekáme až těsto zdvojnásobí svůj objem - trvá to asi hodinu.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 45 minut v troubě, předehřáté na 220 °C.

  • Po upečení necháme na mřížce vystydnout.

Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.


Bezlepkový CHLÉB dýňový

Přeji Vám úspěšné pečení!


A pokud jste ještě nevyzkoušeli moji Bavorskou pomazánku Obazda, vřele doporučuji!


Bezlepkový CHLÉB dýňový

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



466 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page