Bezlepkové rýžové palačinky jsou vlastně sekundární produkt, protože jsem připravovala těsto na Srílanské Egg hoppers, které jsem úspěšně udělala, bohužel fotky se nepovedly.
Jelikož mi zůstalo těsto a bylo mi ho líto vyhodit, udělala jsem ještě palačinky nebo možná lívance, no nevím. A světe div se - naprostá bomba. Jak sladké nejím, toto se opravdu povedlo.
Jsou veganské, bez vajec, bez laktózy a samozřejmě bez lepku. Při smažení jsem nepoužila olej, prošly fermentací, velmi málo slazeno čekanou a jsou měkké, nadýchané. Nemám slov. Vyzkoušejte sami.
Snadné, příprava 10 minut, fermentace přes noc i déle.
Bez lepku, bez masa, vajec, laktózy
SUROVINY:
1 hrnek rýžové mouky
1 hrnek kokosového mléka
špetka soli (Himalájská)
lžička čekankového sirupu (čekankový originál)
lžička sušeného droždí
podle potřeby vlažná voda
ovoce, zakysaná smetana dle chuti
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Mouku smícháme s kokosovým mlékem a všemi ostatními surovinami. Pokud se nám těsto zdá husté, přidáme vodu.
Dáme pod potravinářskou folii a necháme přes noc fermentovat. Ráno můžeme dělat lívance nebo palačinky.
Smažila jsem bez oleje na nepřilnavé pánvi.
Pokud máme rádi rozvar z ovoce, můžeme si svařit i mražené ovoce s troškou čekanky a citronové šťávy.
Palačinky/lívance dozdobíme dle fantazie a ihned podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments