Bezlepkové Muffiny jsou snadným a velmi oblíbeným dezertem hlavně u dětí. Tyto byly hotovy za pár minut a zmizely, snad ještě rychleji. Jako ovoce jsem použila maliny. Měla jsem je zmražené, ale samozřejmě pokud máte čerstvé, použijte čerstvé. Hodí se samozřejmě také ostružiny nebo třeba borůvky.
Mouku jsme si namíchala jako obvykle sama a použila jsem mimo jiné i mleté vlašské ořechy. Vyzkoušejte zvládne každý!
Velmi snadné, příprava 10 minut, pečení cca. 30 minut, podle toho, jak Vám peče trouba a jak velkou nebo malou formičku na muffiny máte
Bez lepku a bez masa
SUROVINY:
2 hrnky bezlepkové mouky, (smíchala jsem si po 1/2 hrncích kokosovou, mleté vlašské ořechy, tapiokovou a kukuřičnou mouku)
1/2 lžičky soli (Himalájská)
1/2 hrnku třtinového cukru
1 hrnek mléka
2 vejce
1/2 hrnku olivového oleje - pokud nemáte rádi nebo chcete použít jiný olej, myslím, že se nic nestane:-)
1 hrnek malin
1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
1 lžička pomerančové kůry (můžete použít i citrónovou)
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Připravíme si suroviny, které rozdělíme na suché a tekuté, maliny dáme do hrnku stranou.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a přichystáme si také formičky na muffiny. Já mám silikonové, ale jistě budou stačit i papírové. Pozor, pokud budou papírové košíčky příliš tenké. Těsto je roztáhne a muffiny nebudou vypadat dobře.
Smícháme si sypké suroviny.
Mléko prošleháme s vejci, přidáme olej a vše nalijeme do sypké směsi.
Těsto promícháme a jakmile se nám vše pěkně spojilo, nalijeme do formiček na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby, přibližně na 30 minut.
Po upečení necháme vystydnou a můžeme podávat. K podávání můžete servírovat řecký jogurt nebo třeba zakysanou smetanu s medem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments