Houstičky jsou křupavé na povrchu, vláčné a měkké uvnitř. Jsou nadýchané, ale přitom hezky křupnou. Nemohla jsem si pomoci, tak jsem tam šupla alespoň lžíci šrotovaných lněných semínek, abych to nějak ozdravila.
Tentokrát jsem si pomlela rýži natural a dále z bezlepkové mouky jsem přidala ještě bramborovou a tapiokovou. Tapiota je tam proto, že už jsem více bramborové neměla:-), V receptu, kterým jsem se inspirovala, byla pouze dvoj kombinace.
Holt, musím si sama u sebe udělat bezlepkový nákup na eshop.celiakarna.cz. Jak je vidět, pořekadlo, že kovářova kobyla chodí bosa, zde platí 100%.
Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí cca. 1 hodina, pečení asi 20 minut.
Bez lepku, vajec a bez masa
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
SUROVINY na 8 kusů bezlepkových housek:
2 hrnky bezlepkové mouky, použila jsem tapiokovou, rýžovou jednalo se o rýži natural a bramborovou
1 balení sušeného droždí
1 lžičky soli (Himalájská)
1 lžička třtinové panely nebo jiného sladidla např. rýžového sirupu
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce šrotovaných lněných semínek
1 lžička Xantanu
1 lžička Psylium
1 hrnek mléka
1/2 hrnku hustého bílého jogurtu
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP PŘÍPRAVY na bezlepkové snídaňové mléčné housky:
Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku.
Pokud mlýnek nemáme, odměříme si mouku.
Do mouky přidáme sůl, semínka, xantanovou gumu, psylium a dobře promícháme.
Do vlažného mléka dáme panelu a droždí a necháme vzejít kvásek, můžete přidat trochu mouky.
Jogurt necháme dojít pokojové teploty.
K mouce přidáme jogurt a kvásek a vypracujeme těsto. Ke zpracování těsta použijeme robot nebo pracujeme ručně.
Necháme kynout asi 45 v nádobě od robota, poté uděláme koule a necháme je ještě dojít pod utěrkou asi 10 minut.
Troubu si necháme rozehřát na 240 °C a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 20 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments