Protože brioškové těsto potřebuje čas na kynutí, nechala jsem těsto, kynout přes noc v lednici. Zvažovala jsem, zdali udělat bulky nebo dát bezlepkové brioche těsto do formy na toustový chléb nebo zvolit další varianty.
Vyhrály bulky a myslím, že to byla dobrá volba.
Jsou šťavnaté, měkké, prostě vynikající. Stačí troška másla a třeba domácí marmeláda a dobrota je na světě.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
Snadné, příprava 15 minut, kynutí přes noc v lednici nebo cca. 3 hodiny na lince, pečení cca. 30 minut
Bez lepku a bez masa
SUROVINY na 10 bezlepkových Brioche:
1 a 1/4 hrnku mléka
cca, 4 cm másla (z 250 g balení)
2 lžíce třtinového cukru, třeba demerara
3 vejce
1 lžička soli (Himalájská)
2 a 3/4 hrnku bezlepkové mouky (já jsem smíchala 1 hrnek rýžové celozrnné, 3/4 tapiokové, 1/4 bramborové, 3/4 pohankové)
1 balení sušeného bezlepkového droždí
Xantan 2 lžičky
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
POSTUP přípravy těsta na bezlepkové Brioche:
Mléko lehce zahřejeme a necháme v něm rozpustit máslo a cukr. Necháme vystydnout - tekutina by měla být vlažná.
Promícháme suché přísady v misce, uděláme důlek, do kterého nalijeme mléčnou směs a rozklepneme si vejce.
V misce propracujeme těsto, bude se s ním docela, na bezlepkové těsto, dobře pracovat.
Těsto necháme kynout, buď jak jsme již psala v lednici přes noc nebo na lince, to potrvá asi 3 hodiny. Těsto zdvojnásobí svůj objem.
Následně vytvarujeme koule a pečeme v předem předehřáté troubě na 200 °C asi 20 - 30 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
A pokud jste ještě nevyzkoušeli moji Bavorskou pomazánku Obazda, vřele doporučuji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments