Mám ráda voňavé polévky PHO (to jsou ty ploché rýžové nudle), ale nemám ráda masové vývary, tz. chodím na veganskou verzi. Klasické PHO polévky jsou buď s masem nebo třeba s tofu a bohatě postačí jako hlavní chod.
Takové ambice jsem dnes neměla, ale protože jsem měla doma vývar (zeleninový) udělala jsem takovou rychlou pseudo asijskou jednoduchou verzi ve stylu, co dům dal. Pseudo proto, že samozřejmě používám olivový olej a další evropské suroviny, které přirozeně s asijskou kuchyní nemají nic společného.
Polévky na asijské téma dělám poměřně často. Každá vypadá jinak a vlastně obvykle použijji i jiné bezlepkové nudle. Máme tedy bezlepkovou s Ramen, PHO - Pad Thai, s tenkými nudlemi atd.
Rychlovka, která zahřeje a můžeme využít např. zbylé vařené nebo pečené maso, různé druhy zeleniny a bylinek, vejce apod.
Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.
Snadné, do 30 minut na stole (pokud máte k dispozici vývar)
Bez lepku, bez laktózy, masa a vajec
SUROVINY na bezlepkovou polévku pro 4 osoby:
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
kousek zázvoru
olivový olej - nebo jiný dle Vašeho výběru
1 velká cibule
2 stroužky česneku
řapíkatý celer (2 řapíky)
sůl, pepř
Mungo výhonky
svazek čerstvého koriandru nebo jiné bylinky
2 lžíce Tamari bezlepkové sójové omáčky
1 llžíce rybí omáčky
1 lžíce tamarindové omáčky
zeleninový vývar, kdo má rád masový, použije ten, ideálně domácí
limeta nebo citron
bezlepkové rýžové nudle PHO nebo Pad Thai
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP na bezlepkovou polévku:
Očistíme si zeleninu. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme najemno.
Dále si očistíme kořenovou zeleninu a zázvor, nakrájíme vše na úhledné kousky.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme restovat cibuli, česnek a řapíkatý celer. Jakmile bude zelenina růžová, přidáme ostatní zeleninu a dále restujeme do lehce zlatova.
Zalijeme vývarem, přivedeme k varu. Vaříme pár minut - nechceme mít zeleninu rozvařenou.
V jiném hrnci si uvaříme bezlepkové nudle dle návodu. Prosím, nevařte je ve vývaru, vývar se vám zakalí a nudle budou pravděpodobně rozvařené.
Polévku dochutíme tamari, rybí a tamarindovou omáčkou, dotáhneme citronovou nebo limetovou šťávou popř. solí a pepřem.
Do misek dáme nudle, zalijeme polévkou a dozdobíme bylinkami, výhonky, popř. masem, vejce, tofu....
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments