Jak snadné. Bezlepková granola je u nás oblíbená rychlá snídaně a funguje také jako úklid spíže, pokud zjistíte, že se Vám mílovými kroky blíží expirace nějakých třeba semínek nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou, co doma najdu a mohlo by se hodit, zpracuji.
Maliny sušené mrazem, které vidíte na fotografii přidávám až následně, pouze na ozdobu.
Pokud byste hledali nechemické BIO sušené ovoce nebo ořechy, semínka nebo jiné bezlepkové potraviny koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu. Z novinek mohu momentálně mohu doporučit třeba Lupinovou kávu nebo třeba Xantan, kterého není v bezlepkovém pečení nikdy dost.
Snadné, příprava včetně pečení 50 minut
Bez lepku, bez laktózy (pokud nepoužijte jogurt), masa a vajec
SUROVINY pro 1 velkou a 1 menší zavařovací sklenici:
1 hrnek ořechů (lískové, vlašské, mandle, makadamové apod.)
1/2 hrnku semínek (slunečnicová, dýňová apod.)
1 lžíce chia semínek
1/2 hrnku kokosu
1 lžíce skořice
špetka soli
1 lžíce čekankového sirupu
1 lžíce kokosového oleje
1 hrnek sušeného ovoce (meruňky, datle, brusinky, goji)
maliny sušené mrazem na ozdobu
bílý jogurt k podávání
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
rozehřejeme si troubu na 150 °C
mezitím si promícháme v míse bezlepkové ovesné vločky, semínka, ořechy, kokos, skořici a sůl
přidáme kokosový olej (můžeme si ho rozehřát, aby byl tekutý) a čekanku, opět dobře promícháme
na pekáč dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme ovesnou hmotu a dáme do trouby
pravidelně kontrolujeme a prohodíme obsah, aby se nám nic nepřipálilo, pečeme asi 20 minut
mezitím si nakrájíme sušené ovoce a
na posledních cca. 5 - 10 minut přidáme sušené ovoce
necháme vystydnout a můžeme dát do vhodných sklenic na uskladnění
Granulu si užijeme s mlékem nebo jogurtem jako zdravou snídani. Můžeme dozdobit např. mrazem sušeným ovocem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments