Koupila jsem čerstvé brusinky a moc jsem si nebyla jistá, co s nimi. Nabízel se koláč nebo muffiny, ale já jsem se rozhodla pro brusinkovou omáčku, chcete-li džem, který se skvěle hodí k masu nebo třeba k sýrům. Osobně mám ráda výrazné chutě a tak jsem nemohla zapomenout na jablečný ocet, který dodá sladko-trpké chuti pořádný říz.
S různými variacemi brusinkových omáček se můžete setkat v Americe nebo Anglii, kde je často podávána k jejich oblíbené pečené krůtě. A když už dneska máme toho Martina, tak co to zkusit podávat k husí pečínce?
Zvládne naprosto každý, snadněji to snad už ani nejde.
A pokud hledáte kvalitní BIO bezlepkové potraviny, tak mrkněte k nám do eshop.celiakarna.cz.
Velmi snadné, příprava 15 minut.
Bez lepku, laktózy a masa.

SUROVINY na bezlepkovou brusinkovou omáčku:
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP:
Brusinky dáme do hrnce s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí, nakonec dochutíme citrónovou šťávou, octem a skořicí. Já dávám ještě špetku soli, ale nemusí být.
Konzistence je džemová, vaření trvá asi 10 - 15 minut.
Omáčku nalijeme (horkou) do čistých sklenic a necháme vystydnout.
Podáváme k pečenému masu, sýrům, zelenině nebo můžeme přidat do jogurtu.

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments