• Dagmar Matějková

SALÁT BALKÁN

Rychlý, velmi chutný a osvěžující. Kdo si potrpí na Fetu, tak si ji dá místo balkánu. Opět dle sezóny a dostupnosti měníme použitou zeleninu. Já jsem použila Umeo ocet. K dostání ve zdravé výživě. Pokud ho nemáme nebo nechceme použít nahradíme octem, který máme rádi.

  • Snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, vajec a masa.

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 červený little gem salát

  • 8 cherry rajčátek (červené a žluté)

  • hrst černých oliv

  • hrst mungo výhonků

  • 100 g balkánského sýra

  • 1 lžička třtinového cukru

  • 1 lžička Umeo octa (nemusí být)

  • 1 lžíce octa

  • 1 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř


Postup přípravy:

  • Očistíme, nakrájíme nebo si natrháme zeleninu. Sýr nakrájíme na plátky nebo kostky.

  • Zálivku si připravíme z octa, cukru, vody a oleje. Pokud použijeme Umeo ocet, zeleninu nesolíme, neboť je slaný.

  • Zeleninu zalijeme zálivkou, dobře promícháme. Ozdobíme sýrem a podáváme.

Můžeme doplnit bezlepkovým pečivem, ale není to nutné.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #salat #celiakarna #celiakarnacz #balkan #bezmasa #bezvajec #provegetariany

6 views0 comments

Recent Posts

See All