• Dagmar Matějková

OSVĚŽUJÍCÍ OKURKOVÝ SALÁT

Tento okurkový salát je velmi svěží a plný chuti, ale hlavně budete mít hotovo do 10 minut. U nás se nastrouhaná okurka podávala s "kyškou", upřímně nevím, jak se překládá do spisovné češtiny, ale u nás se tomu říkalo prostě kyška:-).

Jedná se samozřejmě o zakysaný mléčný výrobek, asi zákys. Já jsem místo kyšky použila bílý jogurt, ale určitě můžete použít také kefír nebo jiný zakysaný výrobek.

  • Příprava 10 minut, velmi snadné

  • Bez lepku, vajec a masa


SUROVINY:

  • 1 salátová okurka

  • 1/2 červené cibule

  • 1 bílý jogurt

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce jablečného octa

  • sůl a pepř






POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Salátovou okurku si oloupeme a nastrouháme, osolíme a opepříme.

  • Cibuli si oloupeme na nakrájíme na tenké plátky a přidáme k okurce. Pár plátků si necháme na ozdobu.

  • Zeleninu promícháme s jogurtem. Dochutíme octem.

  • Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme cibulkou. Podáváme vychlazené.


#tufo #bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #bezmasa #glutenfree #gluteinfrei #bezvajec #nonglutein #salat #okurka #kyska

Recent Posts

See All