top of page

Bezlepkový OKURKOVÝ SALÁT

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Tento okurkový salát je velmi svěží a plný chuti, ale hlavně budete mít hotovo do 10 minut. U nás se nastrouhaná okurka podávala s "kyškou", upřímně nevím, jak se překládá do spisovné češtiny, ale u nás se tomu říkalo prostě kyška:-).

Jedná se samozřejmě o zakysaný mléčný výrobek, asi zákys. Já jsem místo kyšky použila bílý jogurt, ale určitě můžete použít také kefír nebo jiný zakysaný výrobek.

  • Příprava 10 minut, velmi snadné

  • Bez lepku, vajec a masa


SUROVINY:

  • 1 salátová okurka

  • 1/2 červené cibule

  • 1 bílý jogurt

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce jablečného octa

  • sůl a pepř



Bezlepkový OKURKOVÝ SALÁT



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Salátovou okurku si oloupeme a nastrouháme, osolíme a opepříme.

  • Cibuli si oloupeme na nakrájíme na tenké plátky a přidáme k okurce. Pár plátků si necháme na ozdobu.

  • Zeleninu promícháme s jogurtem. Dochutíme octem.

  • Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme cibulkou. Podáváme vychlazené.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page