Tento okurkový salát je velmi svěží a plný chuti, ale hlavně budete mít hotovo do 10 minut. U nás se nastrouhaná okurka podávala s "kyškou", upřímně nevím, jak se překládá do spisovné češtiny, ale u nás se tomu říkalo prostě kyška:-).
Jedná se samozřejmě o zakysaný mléčný výrobek, asi zákys. Já jsem místo kyšky použila bílý jogurt, ale určitě můžete použít také kefír nebo jiný zakysaný výrobek.
Příprava 10 minut, velmi snadné
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY:
1 salátová okurka
1/2 červené cibule
1 bílý jogurt
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Salátovou okurku si oloupeme a nastrouháme, osolíme a opepříme.
Cibuli si oloupeme na nakrájíme na tenké plátky a přidáme k okurce. Pár plátků si necháme na ozdobu.
Zeleninu promícháme s jogurtem. Dochutíme octem.
Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme cibulkou. Podáváme vychlazené.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments