Momentálně je sezóna jarní mrkve, tak je potřeba, ji pořádně využít. Tentokrát jsem upekla vláčné a nadýchané housky s mrkví a jogurtem. Jsou jednoduché a pro ty, kteří pečou z bezlepkových směsí - místo těch mých lžic si stačí připravit hrnek bezlepkové mouky, budete mít hotovo za chvíli.
Snadné, doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.
Bez lepku, vajec a bez masa
Suroviny:
1 balení bezlepkového droždí
2 lžíce pohankové mouky
1 lžíce kokosové mouky
2 lžíce kukuřičné mouky
2 lžíce rýžové mouky
2 lžíce lněné mouky nebo rozemletých lněných semínek
2 lžíce bramborové vlákniny
1 lžička kokosového cukru
1 hrnek jemně nastrouhané mrkve
1 lžička soli
1 lžička Xantanu
1 bílý jogurt
Voda dle potřeby
Dýňová semínka, ořechy nebo na co máte chuť na ozdobu
Postup přípravy:
Suché přísady a mrkev smícháme a dáme do robotu nebo do mísy. Postupně přidáváme jogurt a vodu, podle nasákavosti těsta. Těsto by nemělo být příliš tuhé, ale ani tekuté. Těsto důkladně zpracujeme.
Necháme kynout asi 30 minut. Poté vytvarujeme koule a necháme znovu kynout asi 20 minut.
Pečeme asi 30 minut při 200 °C (podle velikosti housek).
Necháme vychladnout na mřížce.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments