top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové MRKVOVÉ HOUSKY

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Momentálně je sezóna jarní mrkve, tak je potřeba, ji pořádně využít. Tentokrát jsem upekla vláčné a nadýchané housky s mrkví a jogurtem. Jsou jednoduché a pro ty, kteří pečou z bezlepkových směsí - místo těch mých lžic si stačí připravit hrnek bezlepkové mouky, budete mít hotovo za chvíli.

  • Snadné, doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.

  • Bez lepku, vajec a bez masa


Bezlepkové MRKVOVÉ HOUSKY


Suroviny:

  • 1 balení bezlepkového droždí

  • 2 lžíce pohankové mouky

  • 1 lžíce kokosové mouky

  • 2 lžíce kukuřičné mouky

  • 2 lžíce rýžové mouky

  • 2 lžíce lněné mouky nebo rozemletých lněných semínek

  • 2 lžíce bramborové vlákniny

  • 1 lžička kokosového cukru

  • 1 hrnek jemně nastrouhané mrkve

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička Xantanu

  • 1 bílý jogurt

  • Voda dle potřeby

  • Dýňová semínka, ořechy nebo na co máte chuť na ozdobu



Bezlepkové MRKVOVÉ HOUSKY


Postup přípravy:


  • Suché přísady a mrkev smícháme a dáme do robotu nebo do mísy. Postupně přidáváme jogurt a vodu, podle nasákavosti těsta. Těsto by nemělo být příliš tuhé, ale ani tekuté. Těsto důkladně zpracujeme.

  • Necháme kynout asi 30 minut. Poté vytvarujeme koule a necháme znovu kynout asi 20 minut.

  • Pečeme asi 30 minut při 200 °C (podle velikosti housek).

  • Necháme vychladnout na mřížce.


Bezlepkové MRKVOVÉ HOUSKY

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



460 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page